2.4 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
KiemeltSport

Noha jó sokba került az új Puskás Aréna, “technikai okok miatt” mégsem alkalmas BL-meccsekre

A Ferencváros szerette volna a Bajnokok Ligája adta lehetőségeket maximálisan kihasználni, és a hazai mérkőzéseit egy, a sajátjánál nagyobb stadionban lejátszani, ez azonban “technikai okok miatt” nem sikerült.

A Fradi reménykedik benne, hogy a BL-csoportkört már nézők előtt rendezik meg. Számolnak viszont a lehetséges korlátozásokkal, például a nézőkorláttal. A korábbi tapasztalatok alapján nem egy fix nézőszámot adnak meg, mint lehetséges maximum, hanem a stadionok teljes kapacitásának feltehetőleg harmadát engedélyezik megtölteni, ahogyan történt az a Szuperkupa-döntőben is.

Ha ez a korlátozás lép életbe, az a Groupamában mindössze hétezer nézőt jelentene, míg a Puskás Arénában több, mint húszezren ott lehetnének egy harmadházzal.

A klub végül bejelentette: saját stadionjában játssza le a három hazai Bajnokok Ligája-meccsét. Mint írták:

Az FTC vezetősége felvette a kapcsolatot a Puskás Arénával, amelynek vezetősége bár rendkívül segítőkész és konstruktív volt, de arról értesítette egyesületünket, hogy technikai okokból mindhárom hazai BL-összecsapásunkat nem tudnánk náluk megrendezni.

Vagyis a tavaly, 190 milliárdért átadott stadion olyan technikai hiányosságokkal rendelkezik, ami a BL-csoportkörig nem orvosolható? Mennyiért kell stadiont építeni ahhoz, hogy az “BL-kompatibilis legyen”?

Még nem biztos, hogy lesznek nézők

Noha a Fradi optimistán áll a kérdéshez, még koránt sem biztos, hogy az UEFA végül beengedi a nézőket. A selejtezők alatt is a legrosszabb megoldást választották: minden mérkőzést zárt kapuk mögött tartottak. Ami egyrészt azért indokolatlan, mert a magyar bajnoki mérkőzések tapasztalatai alapján kijelenthető, hogy a közönség beengedésével nem ugrott drasztikusan a fertőzöttek száma, és a nézők körében nem jelentkeztek tömeges megbetegedések, másrészt a stadion előtt ugyan úgy összegyűlnek a szurkolók, ott viszont nehéz betartani bármiféle védőintézkedést, vagy előírást.

(Hvg.hu nyomán – Fotó: Wikipédia)

További híreink

Lerománozták és nem engedték be az FTC hokimeccsére a magyar válogatott csíkszeredai születésű játékosát

Magyar Jelen

Kecskeméten szenvedte el első vereségét a listavezető

Faragó Dániel

Újpest – Fradi: a két csapat kezdőjében összesen három magyar

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben