5.6 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Novák: A Becsület napjává kell nyilvánítsa az Országgyűlés február 11-ét

– Az 1945-ös budai kitörés emlékére, mártír hőseink becsületből, hűségből, kitartásból, önfeláldozásból és hazaszeretetből való példamutatásának elismeréséül február 11-ét a Becsület napjává kell nyilvánítsa az Országgyűlés előbb-utóbb, még ha az erre irányuló képviselői javaslatomat 2013-ban le is szavazta a fideszes többség, ahogy egy történelmi játékfilmmel is adós még a kormányzat ebben a témában is – írja Hundub oldalán Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke, a párt honvédelmi kabinetjének elnöke. Folytatás alább.

– Normális esetben az EU is meg kéne emlékezzen arról a magyar-német áldozathozatalról, melynek köszönhetően a szovjetek nem tudták egész Európát megszállni, hiszen a menetben elfoglalni tervezett fővárosunk ostroma több mint száz napon át tartott (ebből 53 nap teljes bekerítettségben). Nem ítélem el azt a honvédet, aki a kilátástalan küzdelemben dezertálva a túlélést választotta (nemzetünknek így is sok vérvesztesége volt), de tisztelet illeti azokat a hősöket, mártírokat is, akik életüket adták a haza védelmében – mutat rá.

– Sajnos egyedüli pártként a Mi Hazánk vállalja fel az emlékezést, nincs ehhez bátorság a kormányzatban és a Honvédségben sem, pedig ha a doni hősökre már nem tiltott dolog emlékezni, akkor az ugyanúgy a németek oldalán, de honvédő harcban, hazánk területén elesett hősökre pláne lehetne. Éppen ezért veszünk részt mi is a már évente több ezer embert megmozgató kitörés túrán, illetve a Légió Hungária Hősök útja nevű, méltó gyertyagyújtási megemlékezésén. Dicsőség a hősöknek – zárja gondolatait.

További híreink

Egymásra licitálnak az elemzők a Mi Hazánkkal kapcsolatban

Magyar Jelen

Több ezres tüntetés kezdődött a Covid-korlátozások ellen Kínában

Magyar Jelen

Megújítani mindent Krisztusban – Szász Péterrel beszélgettünk

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben