23.3 C
Budapest
2021. június 21., hétfő
Magyar Jelen
Belföld

Nyár közepéig elterelik a forgalmat a 4-es út Abony-Szolnok szakaszán

Elterelik a forgalmat a 4-es út Abony és Szolnok közötti szakaszán február 18-ától várhatóan öt hónapig az M4-es gyorsforgalmi út jobb oldali pályája építésének megkezdése miatt – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) szerdán közleményben az MTI-vel.

A forgalmat Budapest felől a 4-es úton érkezve az abonyi elkerülő végétől (89+400 kilométerszelvény) átvezetik az M4-es már elkészült bal oldali pályájára, majd a közlekedők a 90+140 kilométerszelvénynél ideiglenesen kialakított körforgalomnál térhetnek vissza a főútra és haladhatnak tovább Szolnok felé.

A Szolnok felől érkezők az ideiglenes körforgalomnál hajthatnak rá az új szakaszra és haladhatnak Budapest irányába, majd sávelhúzással térhetnek vissza a 4-es út meglévő nyomvonalára

– közölték.

Az ideiglenes szakaszokon az óránkénti 30 és 40 kilométeres sebességkorlátozás mellett sárga útburkolati jelek, az útirányt jelző sárga villogók, útbaigazító táblák, valamint jelzőőrök segítik a közlekedést – tájékoztattak.

A NIF Zrt. közleménye szerint jól halad az M4-es autópálya Abony és Törökszentmiklós közötti szakaszának kivitelezése. Az M4-es gyorsforgalmi út Budapest és Abony közötti szakaszának folytatásában épülő újabb, kétszer kétsávos, Törökszentmiklósig tartó út biztonságosabb, gyorsabb haladást biztosít majd. Az épülő mintegy 27 kilométeres szakaszon négy külön szintű csomópont, két pihenőhely, a Zagyva és a Tisza felett egy-egy híd is épül. Az új szakasz forgalomba helyezése 2022 első negyedévében várható – közölték.

(Borítókép: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

További híreink

Elfogták az élettársát agyonverő dombrádi gyilkosság gyanúsítottját

Szabó Norbert

A támadás minden pillanatára emlékszik a megtámadott újpesti rendőr

Irányi Dániel

Elvitték a hatos lottó főnyereményét

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben