2022. január 23., vasárnap
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

“Oltásnacionalizmusa” miatt bojkottálja az ENSZ-t Greta Thunberg

Az aktivistát aggodalommal tölti el, hogy a vakcinákhoz való hozzáférés egyenlőtlensége miatt sok ország nem tud részt venni a rendezvényen – vette észre a Mandiner.

Az “ökoharcos” Greta Thunberg leszögezte: bár nagyon szeretne, mégsem megy el az ENSZ klímakonferenciájára, amelyet novemberben Skóciában tartanak, mert aggodalommal tölti el, hogy a COVID-19 vakcinákhoz való hozzáférés egyenlőtlensége miatt sok ország nem tud részt venni a rendezvényen.

“Az egyenlőtlenség és az éghajlati igazságtalanság mára a klímaválság központi kérdése lett”

– írja a Twitteren. Úgy véli, nem demokratikus, hogy egyes országok azért nem tudnak majd megjelenni az ENSZ rendezvényén, mert nem jut elég vakcina számukra. Azt persze nem tartja “nem demokratikusnak”, hogy Európában egyre több ország tervezi felosztani a társadalmat oltottakra, és nem oltottakra, előbbieknek többletjogokat biztosítva, míg utóbbiakat másodrendű állampolgárként kezelve.

Ellenben élesen bírálta azokat a nemzeteket, akik szerinte nem hajlandók megosztani az oltásokat azokkal az államokkal, akiknek alig van hozzáférésük a vakcinákhoz. Naná, hogy Thunberg Afrika, Latin-Amerika és a Karib-térség, a csendes-óceáni szigetek, valamint Ázsia és a Közel-Kelet fejlődő országait emelte ki.

“Az oltás-nacionalizmus nem oldja meg a járványt. A globális problémák globális megoldást igényelnek”

– írta a kis globalista, aki antifasiszta barátaitól már tökéletesen megtanulta, hogyan kezelje a “nacionalistát” szitokszóként.

További híreink

Busz elé lökte az idős hölgyet – elismerte, rasszista indíttatásból

Irányi Dániel

A Mi Hazánk Mozgalom ésszerűtlen lezárások ellen szervezett demonstrációt

Varga Lilla

Fegyveresek legalább 66 ember életét oltották ki a szudáni Észak-Dárfúrban

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen