13.6 C
Budapest
2021. május 10., hétfő
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

“Oltásnacionalizmusa” miatt bojkottálja az ENSZ-t Greta Thunberg

Az aktivistát aggodalommal tölti el, hogy a vakcinákhoz való hozzáférés egyenlőtlensége miatt sok ország nem tud részt venni a rendezvényen – vette észre a Mandiner.

Az “ökoharcos” Greta Thunberg leszögezte: bár nagyon szeretne, mégsem megy el az ENSZ klímakonferenciájára, amelyet novemberben Skóciában tartanak, mert aggodalommal tölti el, hogy a COVID-19 vakcinákhoz való hozzáférés egyenlőtlensége miatt sok ország nem tud részt venni a rendezvényen.

“Az egyenlőtlenség és az éghajlati igazságtalanság mára a klímaválság központi kérdése lett”

– írja a Twitteren. Úgy véli, nem demokratikus, hogy egyes országok azért nem tudnak majd megjelenni az ENSZ rendezvényén, mert nem jut elég vakcina számukra. Azt persze nem tartja “nem demokratikusnak”, hogy Európában egyre több ország tervezi felosztani a társadalmat oltottakra, és nem oltottakra, előbbieknek többletjogokat biztosítva, míg utóbbiakat másodrendű állampolgárként kezelve.

Ellenben élesen bírálta azokat a nemzeteket, akik szerinte nem hajlandók megosztani az oltásokat azokkal az államokkal, akiknek alig van hozzáférésük a vakcinákhoz. Naná, hogy Thunberg Afrika, Latin-Amerika és a Karib-térség, a csendes-óceáni szigetek, valamint Ázsia és a Közel-Kelet fejlődő országait emelte ki.

“Az oltás-nacionalizmus nem oldja meg a járványt. A globális problémák globális megoldást igényelnek”

– írta a kis globalista, aki antifasiszta barátaitól már tökéletesen megtanulta, hogyan kezelje a “nacionalistát” szitokszóként.

További híreink

Korrupció gyanúja miatt letartóztatták a NAV egyik felső vezetőjét

Irányi Dániel

Irán a hajózás szabályainak betartására figyelmeztette az Egyesült Államokat

Kiss Albert

Megérkezett az Oroszországban gyártott oltóanyag mintája Budapestre

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben