18.3 C
Budapest
2022. május 21., szombat
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Oltatlan személy nem vehető fel állami és önkormányzati szerveknél

A kormány az önkormányzatokra bízta, hogy oltatlan dolgozóikat utcára teszik-e úgy, ahogyan azt a Fidesz teszi az állami alkalmazottakkal. Azt viszont már nem engedélyezik számukra, hogy új, oltatlan személyek számára biztosítsanak munkalehetőséget.

December 15-től nem köthető új munkaszerződés állami és önkormányzati szerveknél olyan személlyel, akinek nincs “védő”oltása

– hívták fel a figyelmet az Írisz Office szakértői. Az egyetlen kibúvót az jelenti, ha valaki egészségügyi okokból nem oltakozhat. Kérdés, hogy hány orvos meri kiállítani erről a szakvéleményt?

Mint ismert, október 28-i kormányinfón kiderült,

a kormány úgy döntött, még kiszolgáltatottabbá teszi a munkáltatókat az által, hogy immáron az egészségükről is a munkaadó rendelkezhet.

Igaz, Gulyás ezt úgy fogalmazta meg, hogy “a munkáltató kötelezővé teheti az oltást a munkahelyen”. A kormány egyébként példát is mutat, hiszen az állami szektorban ők maguk tették kötelezővé a kísérleti vakcinákat, veszélybe sodorva ezzel az egészségügy, a tűzoltóság, a rendőrség és az oktatás működését. Ez persze egyáltalán nem zavarta őket, hiszen egyetlen cél a minél magasabb átoltottság elérése.

A munkaadó szabadon dönthet a kötelező oltásról, ez az első és a második adag vakcinára vonatozik

– fejtette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter. (Azóta már inkább három adag, az a kettő, de lesz ez még 4-5 is – a szerk.) Fizetés nélküli szabadságra lehet küldeni azokat, akik nem oltatják be magukat. Ha egy évig nem veszik fel az oltást, akkor meg lehet szüntetni a munkaviszonyát.

Magyar Jelen / vg.hu

További híreink

Visszaállnak a hétvégi kamionstop általános szabályai

Varga Lilla

“Nem lesz egészséges nemzet, az államilag megbecsült magyar egészségügy nélkül!”

Faragó Dániel

USA: a még be nem oltottak jórésze nem is akar vakcinát

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen