21.1 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Oltatlanokra vadászó “lelkes önkénteseket” keresnek Ausztriában

Egy ausztriai város olyan alkalmazottakat keres, akiknek embervadászként az lesz a feladatuk, hogy elkapják, szükség esetén begyűjtsék, valamint megbüntessék azokat, akik nem hajlandók beoltatni magukat – számol be a döbbenetes hírről az RT.com.

A sikeresen pályázó oltáshívők igen komoly felhatalmazást kapnak: nem csak büntetést szabhatnak ki polgártársaikra, de

kényszerintézkedéseket is alkalmazhatnak azon oltatlanokkal szemben, akik nem hajlandók befizetni a bírságot.

– áll az osztrák Linz városának álláshirdetésében.

A toborzószöveg szerint

az állást azoknak ajánlják, akik “örömüket lelik a jogszabályokkal és adminisztratív eljárásokkal való munkavégzésben”.

A Covid-diktatúra önkéntes rendőreit a hatalom bőségesen honorálja: havonta 2774 eurós fizetést is zsebre vághat egy lelkes kezdő. Az állásra való jogosultsághoz osztrák állampolgársággal kell rendelkezni, szükséges hozzá a középiskolai végzettség.

Az illetőnek kitartónak kell lennie, aki vállalja a túlórázást, büntetlen előéletű, és nem utolsósorban érvényes Covid oltási- vagy gyógyulási bizonyítvánnyal kell rendelkeznie. Ráadásul a nők elsőbbséget élveznek, amikor a posztért versengenek a hasonló képzettségű férfiakkal szemben.

Ez utóbbi különösen “progresszív” lépés a hatalom részéről. Bár, aligha elképzelhető, hogy az önkéntesek majd bevándorlók tömegeit kezdik zaklatni az oltási igazolványukat követelve, így aligha sülhet el rosszul a dolog.

A 200 000 lakosú Linzben a legalacsonyabb a Covid-oltás aránya Ausztria-szerte. Az országban a digitális oltási igazolások kiadását nyomon követő weboldal szerint a város lakosságának mindössze 63%-a kapott eddig teljes adag Covid-oltást. (A “teljes adagot” illik fenntartással kezelni, hiszen hamarosan a három oltás lesz a “teljes adag”, akkor pedig minden kétszeroltott egy csapásra másodrendű állampolgárra válik – a szerk.)

December elején a kormányzó konzervatívok és háromból két “ellenzéki” párt megállapodott abban, hogy 2022. február 1-ig kötelezővé teszik a Covid-oltást minden osztrák számára,

kivéve a 14 év alattiakat és az egészségügyi mentességben részesülőket. Akik ellenállnak, azok súlyos pénzbírságot kapnak.

Ausztria az első ország Európában, amely bevezette a kötelező oltást. Bécs volt az első a világon, amely novemberben szigorú korlátozásokat vezetett be kifejezetten az oltatlanok számára, amelyeket hetekkel később kiterjesztettek az oltott állampolgárokra is. A zárlat december 12-én lejárt, de az oltatlan osztrákokra továbbra is szigorúbb szabályok vonatkoznak.

Kiemelt képünkön a demokratúra őrei egy tüntetőt tepernek le Bécs belvárosában

További híreink

Románia : Elhunyt jelölt is indul

Faragó Dániel

Összefogás Koncsek Dávidért (videó)

Faragó Dániel

A Mi Hazánk egy harmadik politikai oldalt képvisel

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen