5.1 C
Budapest
2022. január 29., szombat
Magyar Jelen
Hírek

Óriási a baj: 12 évvel ezelőtti szintre nőtt az államadósság

Magyarország megbízott három japán nagy bankot, hogy január végén, február elején befektetői találkozókat szervezzenek. Elkezdődött tehát az újabb állampapír-kibocsátás előkészítése, derül ki a Portfolio.hu cikkéből. Mint írják, az volt a terv, hogy félmilliárd euró, vagyis úgy 180 milliárd forint értékben fog devizakötvényt kibocsátani a magyar állam, ennyi kölcsönt vesz fel. Mégpedig japán jenben történik a kötvénykibocsátás, japán befektetőket keresnek elsősorban.

Ez egyben azt is jelenti, hogy tovább nő a magyar államadósság, amely már a harmadik negyedévben túlhaladta a GDP 80 százalékát – közel annyi volt, mint 12 évvel ezelőtt, amikor az Orbán-kormány átvette a hatalmat. 2019-ig 65 százalék közelébe apadt az államadósság, aztán jött először a koronavírus-járvány, majd pedig a választásokhoz közeledve kezdett nagy osztogatásba a kormány, ez is fellökte az államadósságot.

Mint ismeretes, ennek veszélyére már a tavalyi év elején felhívta a figyelmet a Mi Hazánk Mozgalom, hogy az értelmetlen és átgondolatlan lezárások elsősorban a magyar gazdaságnak fognak ártani, növelni fogják az államadósságot, még kiszolgáltatottabbá teszi Magyarországot, mely így teljesen elveszítheti szuverenitását.

Egyedüli politikai pártként szintén szót emelnek az oltatlanok jogaiért is, nem mellesleg a kormány erőszakos oltáspolitikája újabb gazdasági károkat okoz, hiszen napról-napról rengetegen veszítik el munkájukat csak azért, mert nem kívánnak élni az oltás lehetőségével.

Végveszélybe került a rendvédelem, ezrek hagyhatják el a pályát, a párt online petíciót is indított az ügyben, de ugyanígy kilátástalan helyzetbe kerülhet az oktatás, és számos más ágazat azért, mert a kormány különbséget tesz állampolgár és állampolgár között.

A Mi Hazánk álláspontja szerint gőzerővel építik ki a Covid-diktatúrát, éppen ezért folyamatosan az utcán vannak, tüntetéseket szerveznek országszerte, most vasárnap pedig várnak mindenki 3 óra kezdettel az Egészségügyi Államtitkárság épülete elé egy újabb tiltakozó demonstrációra. 

(Kiemelt kép: MOHOS MÁRTON / 24.HU)

További híreink

A NASA szerint a Crew Dragon készen áll az első, emberes űrmissziójára

Kemény János

Rusvai: a nagyszülők viseljenek maszkot, ha 12 év alatti unokájukat fogadják

Irányi Dániel

WHO: három hét múlva már annyi igazolt halálos áldozata lesz a Covid-19-nek idén, mint a tavalyi év során összesen

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen