9.2 C
Budapest
2021. március 4., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld

Óriásplakát-kampányt indít a Mi Hazánk a túlzott lezárások ellen

Országos óriásplakát-kampányt indít a Mi Hazánk Mozgalom a túlzott lezárások ellen, és tiltakozó aláírásgyűjtést folytatunk a www.mihazank.hu/lezarasellen oldalon, hogy társadalmi nyomással tereljük a kormányt a mielőbbi, észszerű nyitás felé az időhúzást szolgáló nemzeti konzultáció helyett, mely a Fidesz számára kényes kérdéseket kerüli – hívta fel mai sajtótájékoztatóján a figyelmet Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke.

A politikus kifejtette: miközben kormányközeli érdekeltségekbe tartozó kaszinók nyitva lehetnek, múzeumokba és könyvtárakba tilos járni, ahogy állatkertekbe és vadasparkokba is. Nyomozás indult Novák Előd ellen a 60 km-es, hagyományosan éjszakai kitörés túra teljesítése miatt is, ahogy Dúró Dórát is megbüntették, mert futni merészelt este gyerekfektetés után. Ezek a korlátozások ugyanolyan kontraproduktívak, mint a 19 órai boltzár, amely miatt csak összezsúfolódnak a vásárlók.

 

Elég volt a lezárásokból, elég volt a kijárási tilalomból!

 

– közölte pártja álláspontját az alelnök.

A Mi Hazánk mint lezárásellenes párt szerint nemcsak az életévek, hanem az életminőség is számít, avagy kultúra nélkül mennyit ér egy élet? Nemcsak kenyérrel él az ember, ezért a tiltás helyett a tűrt kategóriába kérjük átsorolni a normális esetben inkább támogatandó múzeumokat, könyvtárakat, színházakat, mozikat, állatkerteket, vadasparkokat, uszodákat, edzőtermeket és a stadionokat, sportcsarnokokat, vendéglátóhelyeket is. Akár korlátozott létszámmal, de működhessenek ismét!

 

Miért jobb, ha az emberek múzeumok helyett pl. IKEÁ-ba és plázákba járnak kikapcsolódni?

 

Azokra ugyanis semmilyen létszámkorlátozás sem vonatkozik, a multik legnagyobb örömére, míg a hazai kisvállalkozások jelentős része a csőd szélére került – mondta Novák.

A Mi Hazánk alelnöke figyelmeztetett: gigantikus kiadások vannak a lezárások miatt, pedig e pénznek volna helye pl. az egészségügy különböző területein. Felbecsülhetetlen egészségkárosodást szenvednek el az emberek a halasztott műtétek, az elmaradt kontroll- és szűrővizsgálatok miatt.

A Mi Hazánk tiltakozik az oltás lehetőségével nem élők hátrányos megkülönböztetése ellen.

 

Legyen joga mindenkinek dönteni! Aki úgy érzi, hogy rá fertőzésveszélyt jelenthet egy oltást visszautasító honfitársunk, az önmagát beoltathatja. Mindenki dönthessen a maga sorsáról, ne diszkriminálják a másként gondolkozókat! – rögzítette pártja álláspontját Novák.

A lezárásellenes óriásplakát-kampányt minden megyében megkezdte a Mi Hazánk, mely várja a céltámogatásokat a https://mihazank.hu/tamogatas oldalon, egy óriásplakát kéthetes bérleti díja 30 ezer forint.

További híreink

Koronavírus: százak házi karanténban Magyarországon

Kiss Albert

Félelmében zsíroskenyeret kent a beteg néni a farkaslyuki betörőnek

Avar Álmos

Orbán Trumpnak: Izraelnek nyújtott közös támogatásunk továbbra is meghatározza politikánk irányvonalát

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben