1.1 C
Budapest
2022. november 29., kedd
Magyar Jelen
HírekKiemeltKülföld

Orosz vezérkari főnök: aki megosztja Ukrajnával a reptereit, az belépett a háborúba

Oroszország a minap arra figyelmeztetett, hogy amennyiben valamelyik ország felajánlja Ukrajnának valamelyik repülőterét, akkor azt úgy fogják értékelni, hogy az adott ország belépett a háborúba.

„Ha valamelyik ország úgy dönt, hogy arra használja a reptereit, hogy ott ukrán katonai repülőgépek állomásozzanak, amik orosz erők elleni bevetésére indulnak, akkor azt úgy értékelhetjük, hogy ezek az országok beléptek egy fegyveres konfliktusba” – mondta az orosz a honvédelmi miniszter, Igor Konasenkov.

A vezérkari főnök külön kiemelte Romániát is. Azt mondta, pontos információjuk van róla, hogy Ukrajna használhatta Románia légterét.

A katonai vezető egyelőre külön nem említette meg Magyarországot, de úgy fogalmazott, hogy

“ez bármely más szomszédos országra is igaz”.

Konasenkov arról is beszélt, hogy tudomásuk szerint az Ukrajna ellen induló támadás napján ukrán laborokban megsemmisítettek különféle kórokozó-mintákat, többek között pestis, lépfene és kolera kórokozókat- ezt a vegyi fegyverek bevetésére tett előkészületként értékeli az ukránok részéről.

(illusztráció: körforgalom a kecskeméti katonai reptér előtt)

További híreink

Dúró Dóra a HírTV-ben: az EBESZ közgyűlésén éppen egy magyar politikusé volt a legmagyarellenesebb hozzászólás

Faragó Dániel

Nyugat-Európában ma már teljesen általánosak a brüsszelihez hasonló zavargások

Horváth Tamás

Hollandia is “megünnepelte” a marokkói csapat győzelmét (videó)

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben