34.7 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
időjárásKiemeltKülföld

Ötven Celsius-fokos hőség tikkasztja India nagy részét

Több helyen ötven Celsius-fokos hőség tikkasztotta kedden India északi, nyugati és középső vidékeit: Uttar Prades, Rádzsasztán, Mahárástra, Madhja Prades, Bihár és Dzshárkhand államokat.

Delhiben, Palam kerületben, ahol a főváros nemzetközi repülőtere is van, 47,6 fokot mutattak a hőmérők, ilyen hőség májusban 11 éve nem fordult elő. Ugyanakkor a nagyváros abszolút melegrekordját is májusban mérték: 48,4 Celsius fokot 1998-ban.

Az előrejelzések szerint a hőhullámot még napokig megszenvedi India, csak péntektől várhatóak viharok. Indiában a „de facto” nyár, avagy az év legforróbb időszaka áprilisban kezdődik és július elején ér véget. Minden évben sokan halnak meg hőgutában és a hőség miatti bélfertőzésekben.

Forrás: MTI, Fotó illusztráció: CNN

További híreink

Elhunyt Csurka László színművész

Dunai Tibor

Klímaváltozás? Japán 22 új szénerőművet akar

Kiss Albert

Netanjahu: Izrael nem engedi, hogy Iránnak nukleáris fegyvere legyen

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben