3 C
Budapest
2022. november 30., szerda
Magyar Jelen
Belföld

Pintér Sándor szerint a Horthy-szobor védelme nem indokolt

A Dohány utcai zsinagóga állandó rendőri védelmének megszüntetését kezdeményezi a Mi Hazánk, miután a Horthy-szobornak otthont adó Hazatérés református templom őrzését megtagadta a belügyminiszter – közölte Novák Előd, a párt alelnöke, aki hangsúlyozta, a kettős mérce megszüntetésével felszabaduló rendőri erőknek inkább a vidék közbiztonságának megteremtésével kellenek foglalkozniuk, vagy akár a közeli Deák téren, a kettős gyilkosság helyszínén is indokoltabb volna az állandó rendőri jelenlét.

Ismert,  a Mi Hazánk a Dohány utcai zsinagógához hasonló rendőri védelmet kért az ikonikus, a sikeres revíziókról elnevezett Szabadság téri Hazatérés templomának, illetve a templom előterében álló Horthy-szobornak az idei Trianon-emlékévben, de Pintér Sándor válasza szerint „a helyszínen a folyamatos rendőri jelenlét biztosítása nem indokolt”. – Ez az elhíresült „két hét alatt rendet teszünk” ígéretére emlékeztet, pedig a tények cáfolják: miközben a zsinagógát nem érik támadások, a Szabadság téri református templomot, illetve Horthy Miklós szobrát rendszeresen megrongálják, legutóbb múlt hónapban a biztonsági kamera előtt fényes nappal támadták meg gátlástalanul, vörös festékkel komoly rongálást okozva – fogalmazott Novák Előd.

Kitért arra is, hogy hiába is várták Karácsony Gergely elhatárolódását, ő épp felbujtónak tekinthető, hiszen a Mi Hazánk Mozgalom nemzeti összefogással tartott, tavalyi és idei Horthy-felvonulása kapcsán is uszított a megemlékezés ellen. –  Sajnos a Mi Hazánk az egyetlen párt, mely ápolja utolsó kormányzónk, Horthy Miklós emlékét – mondta az alelnök.

Novák Előd beszélt arról is, hogy világszerte divat lett az európai, fehér ember történelmének átírása, dicső múltja emlékeinek elpusztítása. – A Mi Hazánk nem fogja hagyni, hogy Magyarországon is hősi szobrokat döntsenek le a felforgatók. Bár Pokorni Zoltán fideszes polgármester is uszít a hegyvidéki turulszobor ellen, és a múlt hónapban azt is meggyalázták, de megvédjük, a rendőrség helyett is. Elég volt a szélsőliberális randalírozókból, anarchista felforgatókból, rendet akarunk – szögezte le.

További híreink

Hathárom után négynulla – ma van a Magyar Labdarúgás Napja

Faragó Dániel

Kettős állampolgárként a magyar országgyűlésben? – gondolatok egy évezredes vita margójára

Faragó Dániel

Mi Hazánk: Dolgozói béremelést három területen!

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben