2.5 C
Budapest
2022. november 29., kedd
Magyar Jelen
BelföldHírekKultúra

Puzsér szakácskönyvbe rejtett médiahack-el beszél a kultúra globalizálódásáról (videó)

“Szakácskönyvet” írt Puzsér Róbert publicista, kritikus, aki ennek apropóján járta meg a közelmúltban az RTL reggeli műsorát, most pedig az ATV-hez is meghívást kapott.

Puzsér valójában arra szeretné felhívni a közvélemény figyelmét, hogy mennyire álságos a kereskedelmi csatornákon futó főzőműsorok világa, ahol többek között rinocéroszherét, alaszkai pókot és hasonló ehetetlen ételeket készítenek úgy, hogy a magyar emberek többsége még azt sem engedheti meg magának, hogy egyáltalán ránézzen ezekre a fogásokra. Történik mindez a hatósági áron rögzített csirkefarhát és tojás idején.

Puzsér ebből pozícióból már korábban támadta ezeket a műsorokat, amelyek elhitetik azt a nézővel, hogy amit ők esznek az nem elég jó, nem elég trendi, helyette inkább az itt készített ételek irányába kellene elmozdulni és magunkévá tenni a sztárséfek modorosságát. Puzsér Róbert körülbelül ezekről a kérdésekről szeretne beszélni, ezeket szeretné tematizálni a tőle megszokott kritikai attitűddel.

Hab a tortán, hogy a kereskedelmi csatornák reggeli műsoraiban, vagy például az ATV-n a 9 perces beszélgetéseiben nincs idő érdemben kifejteni ezeket a témákat. A kritikus éppen emiatt találta ki, hogy szakácskönyvet ad ki, amelyben természetesen szerepelnek magyaros ételek, de a hangsúly nem ezen, nem a gasztronómián van. A szakácskönyv társadalmi és kulturális dilemmákat feszeget, a bulváros felütés csupán ürügy.

Az RTL reggeli műsorában egyik műsorvezető sem érzékelte az ironikus hangvételt, magától értetődő módon hozták a bulváros, megszokott stílust, az ATV műsorvezetőiről már nehezebb megállapítani, hogy vették-e a lapot, olvasóinkra bízzuk:

További híreink

Mi Hazánk: az amerikai támogatások elfogadása felér egy hazaárulással

Kemény János

Egerben így köszöntötték az adventi időszakot

Kemény János

“A 2023-as ülésszakon jóváhagyjuk a NATO-csatlakozást”

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben