Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázat és engedély nélküli működés miatt függesztett fel a Nébih egy túrkevei húsüzemet. Az ellenőrzés során több mint kilenc tonna terméket vontak ki a forgalomból a felfüggesztés mellett – írta meg a hivatal közleménye alapján a Telex.
A Nébih közleményében kitért arra is, az üzem többi része éppúgy feltűnően piszkos volt, mint a dolgozók ruhája, valamint az általuk használt eszközök. Több helyen rágcsálóürüléket találtak, a falak és a mennyezet pedig több helyen rohadt.
„Az üzemben előállított élelmiszerek tárolása több esetben alátét nélküli ládákban, a padozaton történt. Az egységben az eszközfertőtlenítők sem működtek, vagy nem rendelkeztek a megfelelő működés ellenőrzéséhez szükséges hőmérséklet kijelzővel” – tették hozzá.
Az ellenőrzés során találtak egy szobát, ami még az üzem alaprajzán sem szerepelt. Itt egy gépkocsira szerelhető fagyasztókonténer volt. A tárolóban juhhúst és belsőségeket, szarvashúst és a padlóra dobált fagyott szarvastesteket találtak. Az üzemnek nem volt engedélye a juh- és vadfeldolgozásra. A Nébih felvételein az is látszik, hogy penészes húst és döglött bogarakat is tárolt a húsüzem.
Az X- és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!