21.1 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Hírek

Rétvári szerint a Mi Hazánk követ el jogsértéseket, a 300 felmondott rendőr pedig nem is sok

A Mi Hazánk alelnöke, a Nógrád megyei Dócs Dávid arra hívta fel legutóbbi felszólalásában a Ház figyelmét, hogy a rendőrség nem képes kielégíteni a társadalmi igényeket, nem vonzó az életpályamodell, nincs szakmai megbecsülés, és az utánpótlás sem megfelelő.

Az állományban kevesen vannak és alulfizetettek, ezért a korkedvezményes nyugdíj visszaállítását újra meg kell tárgyalni, szakmai alapon kell a demotiváltságot kezelni, és jelentős béremelést kell végrehajtani a szektorban – fejtette ki Dócs Dávid.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára válaszában azt állította, hogy a Mi Hazánk többször is provokálta a rendőrséget, jogsértéseket követett el azért, hogy bekerüljön a hírekbe. Egyetértett az ellenzéki képviselővel abban, hogy a rend az erős állam alapja, és rendőröket tisztelet illeti meg.

A parlamenti vitákat követők számára ennél a pontnál új elemként tűnhetett fel, hogy a kormány képviselője legalább megemlítette a Mi Hazánkat és tételesen annak válaszolt, aki kérdezett még akkor is, ha válaszában vádaskodott.

Korábban több esetben is az volt a jellemző, hogy a Mi Hazánk felvetéseire a baloldal 2010 előtti bűneinek tételes felsorolása volt a reakció a fideszes politikusok részéről.

Rétvárit tovább hallgatva ez az elem ismét előkerült. Felemlegette, hogy 2010-hez képest több mint háromezer fővel nőtt az állomány létszáma, a veszélyhelyzet utáni felmondások miatti egy százalék körüli fluktuáció pedig őszerinte nem jelentős.

(MTI nyomán, nyitókép:MTI)

 

További híreink

Új cégbe szervezné a rákkeltő hintőporait a Johnson&Johnson, hogy csökkentse a perek során kifizetendő összeget

Irányi Dániel

OMSZ: Megtriplázódott a mintavételek száma

Gabay Dorka

Az ISZOMM szerint jogi szankcióknak kellene követnie Dúró Dóra interjúját

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen