28.3 C
Budapest
2022. augusztus 11., csütörtök
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Rogán befolyása nem csökken, övé lesz a koncessziós iroda is

Irigylésre méltó Rogán Antal teherbírása, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, Orbán Viktor miniszterelnök kabinetfőnöke a jövőben a Nemzeti Koncessziós Iroda elnöki székét is megkapja.

Egy frissen létrehozott állami hivatal, az úgynevezett Nemzeti Koncessziós Iroda elnöki székébe ülhet Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda jelenlegi vezetője. Az erről szóló “Nemzeti Koncessziós Iroda létrehozásával összefüggő egyes költségvetési intézkedésekről” címet viselő kormányhatározat szerint a hivatal feladata lesz, hogy előkészítse az állam koncessziós tevékenységére vonatkozó döntéseket, javaslatot tegyen „egyes kizárólagos állami gazdasági tevékenységek gyakorlása időleges jogának koncessziós szerződés keretében történő átengedésére”, és ezzel kapcsolatban egységes módszertant és ellenőrzési rendszert alakítson ki.

A hvg.hu a közlönyben megjelentek alapján azt írta, az irodát elnöki státuszban Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnök irányítja, és ennek megfelelően csökkentették az igazságügyi miniszter, valamint a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter hatáskörét. Rogánt megbízták, hogy a kormány döntése esetén ő lássa el a koncesszióköteles tevékenység tárgya szerint illetékes ágazati miniszter, illetve az állami vagyon felügyeletéért felelős miniszter feladatait.

A rendeletben a  pénzügyminisztert felszólították, hogy az új hivatal számára adjon át a Központi Maradványelszámolási Alapból közel 226 millió forintot.

Érdekes adalék, hogy a Napi.hu által évente kiadott Befolyás barométer 2020-as összeállítása szerint Rogán Antal Magyarország 7. legbefolyásosabb személye.

Fotó: mti

További híreink

A szájmaszk újbóli viselését “szorgalmazza” az MTA

Irányi Dániel

A NATO szolidaritását fejezte ki Washingtonnal az Oroszországgal szemben bejelentett intézkedések kapcsán

Varga Lilla

Diktátum című lemezzel készül a Romer Trianonra

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben