10.6 C
Budapest
2022. szeptember 28., szerda
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Roger Waters: Biden háborús bűnös

Roger Waters korábban számos alkalommal kifejtette már véleményét a szemünk előtt épülő Új Világrendről, valamint az ahhoz asszisztáló techdiktatúráról. Noha álláspontja igencsak eltér a fősodratú „szabad” médiában elfogadott véleménytől, mégis olyan szintű hírnévnek örvend, hogy egyszerűen nem lehet elhallgattatni. Legutóbb a CNN műsorvezetője, Michael Smerconish készített vele interjút, amelyet alighanem rövid időn belül meg is bánt.

Smerconish a beszélgetés során ugyanis rátért az orosz-ukrán háborúra, ahol megkérdezte Waterst, hogy a koncertje alatt, amikor a kivetítőn háborús bűnösök képei látszódnak, miért szerepel Joe Biden amerikai elnök képe is egy „Még csak most kezdjük!” felirattal.

Joe Biden csak olajat önt a tűzre Ukrajnában, ami óriási bűn. Miért nem gyakorol nyomást az USA Zelenszkijre, hogy üljön tárgyalóasztalhoz, és vessen véget ennek a szörnyű háborúnak?

– válaszolt a zenész.

Erre az elit hű szolgálója egyből megvádolta Waterst „orosz propaganda terjesztésével”, és „áldozathibáztatással”, vagyis, hogy a zenész szerint a megtámadott fél a hibás. Waters azonban kifejtette,

a háború meglátása szerint a NATO miatt tört ki, hiszen Ukrajna csatlakozási lebegtetésével megszegte azt a hallgatólagos megállapodást, amely éppen az ellenkezőjéről, arról szólt, hogy Oroszország határai mellé nem települnek NATO-fegyverrendszerek.

A műsorvezető ekkor azt állította,

Amerika „a jó oldalón áll”, ugyan olyan „felszabadító”, mint a második világháborúban volt.

Waters ekkor már érezhetően ideges lett.

„Az USA Pearl Harbor miatt vett részt a második világháborúban, addig a napig abszolút izolacionista politikát követett” – felelte. Egyébként ez sem igaz, hiszen már a hadüzenet előtt ellátmányt, nyersanyag, fegyvereket, sőt hadihajókat adott az USA a szövetségeseknek, valamint a kommunistáknak, tehát az elszigetelődés csak látszólagos volt. Azonban, mivel az amerikai közvélemény kifejezetten háború ellenes volt, fent kellett tartani a látszatot.

Több forrás szerint egyébként az amerikaiak előre tudtak a Pearl Harbor elleni támadásról is, hiszen jóval előtte feltörték a japánok titkos kódolását. Vagyis a rajtaütést kivédhették volna, ám – ezen érvelés szerint – az amerikai kormánynak, és elsősorban Rooseveltnek kellett egy sorsfordító ügy, egy casus beli, ami a háború pártjára állítja a lakosságot. „Néhány” halott amerikai katona, meg pár elavult hadihajó pedig olyan ár, melyet bármikor hajlandóak megfizetni. (Hogy mi az igazság, az a történészek dolga lesz eldönteni.)

De visszatérve az interjúhoz, a vitát Roger Waters végül a következőkkel zárta rövidre:

Azt javaslom, Michael, egy picit olvass még a témában. Aztán gondold át, mit tenne az Egyesült Államok, ha Kína nukleáris rakétákat kezdene telepíteni Mexikóba és Kanadába.

További híreink

Pekingben újabb korlátozásokat vezettek be, második hullámtól tartanak

Dunai Tibor

15 ezer idős regisztráltat oltottak be az első napon

Kemény János

Lakitelektől Ásotthalomig: a magyar jobboldal tanulságos 30 éve

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben