3 C
Budapest
2022. december 9., péntek
Magyar Jelen
BűnügyKiemelt

Román férfi késelt egy munkásszállón

Bíróság elé állítottak egy 49 éves román állampolgárságú férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt – írja az ugyeszseg.hu.

A vád szerint a munkavégzés céljából Magyarországon tartózkodó férfi 2021. január 28-án este, jászberényi szálláshelyének konyhájában, ittasan összeszólalkozott ukrán-magyar állampolgárságú lakótársával. A korábbi összetűzéseik miatt haragos viszonyban álló férfiak között addig fajult a vita, hogy a román férfi ököllel arcon ütötte a konyhaasztalnál ülő lakótársát. Erre a sértett felkelt a székéről és a két férfi között kölcsönös dulakodás vette kezdetét. Ennek során

a román férfi felkapott a konyhaasztalról egy 15 centiméter pengehosszúságú, hegyes konyhakést és hasba szúrta vele haragosát.

Ekkor a konyhában tartózkodó egyik munkatársa lefogta a támadó kezét és elvette tőle a kést.

Ezután az elkövető és a sértett közösen feltakarítottak a konyhában, összeszedték a verekedés közben leborogatott berendezési tárgyakat, majd – mivel a bántalmazott férfi sem akart hatósági intézkedést – megegyeztek, hogy nem értesítik sem a mentőket, sem a rendőrséget.

Végül az erősen vérző férfi munkahelyének vezetőjét értesítették a munkásszállás lakói, így ő szállította kórházba.

A sértettnek az elszenvedett késszúrás következtében nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülése keletkezett. A sérüléssel járó közvetlen életveszélyt az időben nyújtott szakszerű orvosi segítség hárította el.

Az első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék az ügyészség indítványával egyezően, börtönben végrehajtandó szabadságvesztéssel sújtotta a haragosát bántalmazó férfit, és határozott időre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A vádlott és a védő enyhítés végett bejelentett fellebbezése folytán a Szegedi Ítélőtábla, mint másodfokú bíróság előtt folytatódik az eljárás.

Képünk illusztráció

További híreink

4500 orvos tervezi felmondását az új egészségügyi törvény miatt

Irányi Dániel

Tizenhárom éves “fiatal” rabolt Budapesten

Irányi Dániel

Horthy freskó Kecskeméten: a Fidesz megérti “zsidó testvéreinek fájdalmát”

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben