33.6 C
Budapest
2022. augusztus 15., hétfő
Magyar Jelen
HírekKülföld

“Románia a Tiszáig tart” Traian Băsescu szerint

Amíg az autonómiáról oktatnak minket, naponta el fogom mondani, hogy Románia a Tiszáig tart! – nyilatkozta a magyarellenességéről híres Traian Băsescu az Azonnalinak.

Băsescunak elgurulhattak a gyógyszerei az EPP zágrábi kongresszusán, ahol az Azonnali újságírójának kérdéseire igyekezett válaszolni.

A volt román államelnök szerint ugyanis: “akik Trianonnal jönnek, hülyeséget beszélnek. Ezt azok találták ki, akik nem Európa, Magyarország és Románia jövőjét nézik, hanem a múltba tekintenek. A romániai magyarok, akik Romániában élnek és román állampolgárok, ők tiszteletben kellene, hogy tartsák a nemzeti ünnepünket. És a magyar külügyminiszternek sem kellene bejelentenie, hogy semmilyen meghívást nem fogad el a román féltől december elsejére. Ez elfogadhatatlan. De most már ami elég, az elég.

Románia, az igazi Románia, a Tiszánál kezdődik.

És amíg vannak politikusok, akik próbálnak kioktatni minket, hogy hogyan adjunk területi autonómiát a magyaroknak, addig el is fogom mondani minden nap, hogy Románia a Tiszáig tart” – fenyegetőzött az egykori hajóskapitány.

A teljes interjú itt olvasható: azonnali.hu

(Azonnali.hu, Szekelyföld.ma)

További híreink

Kína megtisztítja a nyugati elemektől az oktatását

Kiss Albert

Összecsaptak a rendőrökkel a lezárások ellen tüntetők Ausztráliában

Irányi Dániel

Újabb 1,8 milliárd adagra oltóanyagra szóló szerződést kötött Von der Leyen a Pfizerrel

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben