16 C
Budapest
2022. május 22., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Rusvai szerint itt az ideje ismét kötelezővé tenni a maszkviselést

A virológus szerint nem csak az oltatlanok miatt lenne érdemes hordani a maszkot.

Korábban már Karácsony Gergely főpolgármester is levélben kérte a kötelező maszkviselés elrendelését, ám az Emmi ezt nem lépte meg. Még.

Ezzel kapcsolatban kereste meg a Blikk Rusvai Miklóst, aki csak egyetérteni tudott a főpolgármesterrel.

“Mindenképpen hasznos lenne. A maszk segítene a légzőszervi megbetegedések számának csökkentésében. Az orvosi rendelőkben diagnosztikai nehézséget okoz, hogy adott esetben az a köhögő, tüsszögő páciens, aki bejön, vajon náthás, influenzás vagy koronavírusos-e”

– nyilatkozta a lapnak. Ezek szerint most már az az érv a maszkviselés mellett, hogy az egyre szaporodó megfázások miatt nehéz beazonosítani a koronavírus fertőzötteket?

Az “oltásalapú védekezést” is bírálta, mely szerinte “messze nem elegendő”. Mint mondta:

“Nemcsak a 40 százalék oltatlan érdekében kellene maszkot viselni, hanem az egészségügyre nehezedő nyomás csökkentése érdekében is, mert azt mindannyian meg fogjuk szenvedni, például akkor, ha ismét nőni fognak a várólisták”.

Mivel az oltatlanokat amúgy sem látják el a kórházakban, így nem lehet olyan hosszú az a várólista. Vagy, ha mégis, akkor a probléma aligha az oltatlanokkal függ össze.

Rusvai egyébként nem csak az időseknek ajánlja a maszkviselést, hanem

“mindenkinek, aki oltatlan, középkorúaknak és fiataloknak is. Továbbá ezen belül a rizikóbetegségben szenvedőknek, amilyen a magas vérnyomás, a cukorbetegség, a jelentős túlsúly”.

 

További híreink

Olcsón jöhet a német disznóság

Faragó Dániel

Három lista közül lehet választani jövőre

Faragó Dániel

Egy DK-s szerint a Fidesz az MSZP-t segíti Szabolcs megyében

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen