2.4 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
Külföld

Saját gyermekeik tengerbe dobásával fenyegetőznek a migránsok

A La Manche csatornán átkelő migránsok azzal fenyegetik az elfogásukra kiérkező francia partiőrséget, hogy ha nem engedik tovább őket, akkor a tengerbe dobják a csónakban utazó gyerekeket – számol be a döbbenetes eseményről a The Times.

Az elmúlt fél évben Franciaországból rengeteg migráns szállt tengerre, hogy eljusson a jobb életet kínáló Angliába. A francia partiőrség pedig igyekszik az összes ilyen kísérletet megakadályozni. Mikor ez sikerül nekik, és elfognak egy-egy illegális migránsokkal teli csónakot, a fedélzeten tartózkodók gyakran fenyegetőznek, hogy magukat, vagy a velük hánykolódó gyermekeket a tengerbe vetik.

Ha ilyen fenyegetés történik, a francia partiőrség nem léphet fel az illegális bevándorlók ellen, ugyanis “nem veszélyeztethetik az emberek, különösképp a gyermekek életét”. Ilyen esetekben az egyetlen, amit tehetnek, hogy addig kísérik a tutajt, míg az angol partiőrség ki nem menti utasait. Onnantól kezdve ugyanis a szigetország saját menekültjeinek tekinti valamennyiüket, és nem adják ki őket Európának.

Ennek fényében nem is csoda, hogy az elmúlt egy évben drasztikusan megugrott a határsértők száma Nagy-Britanniában. Január óta már 1,700-an értek partot Angliában. Ez a szám 2019-ben, a teljes évet vizsgálva sem érte el az 1900 főt. Áprilisban ráadásul a napi rekord is megdőlt, mikor 24 órán belül 90 migráns érkezett illegálisan az országba.

További híreink

Antifa társasjáték került kereskedelmi forgalomba Franciaországban

Magyar Jelen

Önsorsrontás felsőfokon: anyagilag kiváló üzlet kiskorú migránst befogadni Franciaországban

Magyar Jelen

Francia politikus: Zelenszkij kis híján kirobbantotta a harmadik világháborút, nem szabad tovább támogatni

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben