4.5 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
HírekKiemelt

Semlegesség Orbán módra- külföldi katonákat telepít Magyarországra a NATO, a Mi Hazánk tiltakozik

A Magyar Közlöny március 7-i számában megjelent egy kormányrendelet, amely alapján a NATO reagáló erők áthaladhatnak Magyarország területén szárazföldi és légi úton.

De az áthaladáson felül NATO-csapatok települhetnek Baranya megye, Fejér megye, Komárom-Esztergom megye, Győr-Moson-Sopron megye, Somogy megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye területére, Pest megye területének a Duna vonala és Fejér megye által határolt területére, valamint a Dunántúlra.

Azt most még hivatalosan nem engedélyezi a magyar kormány, hogy Ukrajnát célzó fegyverszállítmányok áthaladjanak Magyarországon, az indoklás szerint országunk „alapvető biztonsági érdekei védelme érdekében szigorúbb nemzeti politikát alkalmaz”.

Ennek ellent mond az a hír, hogy már jónéhány nappal ezelőtt magyar felségjelzésű repülő szállított hadianyagot Ukrajnába, amely ellen a Mi Hazánk tiltakozást is szervezett.

Magyar katonai szállítógép viszi Ukrajnának a rakétákat, a Mi Hazánk tiltakozik

Más szövetséges országba ugyanakkor mehetnek fegyverszállítmányok magyar területen áthaladva, és Ukrajna felé is engedélyezi a segélyszállítmányok (pl. például egyéni védőeszközök, elsősegélynyújtó felszerelések és üzemanyag) szállítását a rendelet, így összeségében

semmilyen olyan rendelkezést nem hoztak, amely ne vitte volna közelebb a háborúhoz hazánkat.

Az orosz katonai főparancsnok Magyarországot nem nevezte meg, de Romániával példálózva egyértelműen kifejtette: az az ország amely segíti Ukrajnát egyidejűleg hadüzenetet is küld Oroszországnak.  

Orosz vezérkari főnök: aki megosztja Ukrajnával a reptereit, az belépett a háborúba

(via közlöny-telex)

FRISSÍTÉS: 

Alább a Mi Hazánk közleménye.

“A NATO-csapatok Magyarországra telepítése ellen tüntet március 15-én a Mi Hazánk

Tüntetést tart a Mi Hazánk a kormány mai határozata miatt, mellyel múlt heti ígéretük ellenére mégis engedélyezik a NATO-csapatok hazánkba telepítését az ukrajnai háborúra reagálásként. Magyarország függetlenségének feladása, hazánk katonai felvonulási területté tétele elfogadhatatlan, ezért március 15-én 15 órától a Nemzeti Múzeum melletti nagygyűlésünkön követelünk szabad és semleges Magyarországot! Idegen haderőknek nincs helyük hazánkban, Magyarország a magyaroké!

Ma már sajnos csak a Mi Hazánk képviseli a pártok közül az 1848-as márciusi ifjak követelését: „Magyar katonáinkat ne vigyék külföldre, a külföldieket vigyék el tőlünk!” Orbán Viktor a mai, felelőtlen, idegen érdekeket szolgáló döntéssel (https://magyarkozlony.hu/dokumentumok/854d68e77dd9473934ffc0ff24c558ea25527ac1/megtekintes) engedett Márki-Zay Péter követelésének. Elfogadhatatlan az is, hogy mégis engedélyezi a kormány a közvetve Ukrajnába való fegyverszállítást Magyarországon keresztül. A Mi Hazánk ellenzi hazánk ilyen típusú részvételét is a háborúban.

Beláthatatlan következményekkel jár az idegen haderők magyarországi állomásoztatása és hazánknak az orosz nukleáris erők célpontjává tétele ellen. Ukrajna területi integritásának hajtogatása helyett a magyar kormány inkább azt kéne megakadályozza, hogy a kárpátaljai magyarságot golyófogónak használják. A NATO-tagságunkból adódó szerződéses kötelezettségünk csak arra volna, hogy egy tagállam megtámadása esetén segítsünk annak védelmében, de Ukrajna nem NATO-tag. A Mi Hazánk Mozgalom ellenzi a kárpátaljai magyar nemzetrésszel szemben elnyomó politikát folytató, soviniszta Ukrajna katonai támogatását, illetve az amerikai érdekek kiszolgálását. Az oroszok elleni embargó így is felbecsülhetetlen károkat okozott a magyar gazdaságnak, most már a magyar érdek legyen az első!”

Novák Előd, a Mi Hazánk Honvédelmi Kabinetjének elnöke

További híreink

Minek kell még történnie, hogy kiadják a tűzparancsot az EU külső határain?

Horváth Tamás

Végül minden a helyére kerül: már Újpesten sem állít adventi keresztet a Jobbik

Magyar Jelen

További 13,5 milliárd állami támogatást kap a debreceni BMW gyár

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben