18.3 C
Budapest
2022. május 21., szombat
Magyar Jelen
Külföld

Sikerült eloltani a tüzet a csernobili zónában

Végre eloltották a tüzet a csernobili atomerőmű közelében, ahol tíz napja nem tudtak megbirkózni a lángokkal.

A hírt Jehor Firszov, az állami ökológiai szolgálat megbízott vezetője közölte Facebook oldalán, hozzátéve, hogy a tűz megfékezésében sokat segített a területen kiesett csapadék.

Közben Olga Vaszilevszka-Szmahljuk parlamenti képviselő közölte, a zónában illegális fakitermelés zajlik, s valószínűleg ennek során keletkezhetett a tűz is. A Nép Szolgája frakciójának tagja Facebook oldalán videót tett közzé az Északi Puscsáról, melyen jól látszanak az egymásra rakott, elszállításra kész kivágott fatörzsek. Úgy véli, a Puscsa és a csernobili zónát felügyelő állami ügynökség vezetőségének tétlensége az oka annak, hogy évente felcsapnak a lángok a természetvédelmi területen.

A képviselő követeli, azonnali hatállyal váltsák le az illetékeseket, s indítsanak mindenre kiterjedő vizsgálatot a zónában.

Forrás: karpathir

További híreink

Tizenévesek erőszakoltak meg egy négy éves kislányt Dél-Afrikában

Irányi Dániel

Az EU arra kéri Washingtont, vizsgálja felül kilépési szándékát a WHO-ból

Szabó Norbert

Belgium: Ököllel vágta arcon a kalauzt az afrikai bevándorló

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen