3 C
Budapest
2022. november 30., szerda
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

Soproni és a karácsonyi kereszt: Egyszerre arcátlan és arctalan?

Egy mihazánkos szavazó nyilvános levele a momentumos polgármesternek.

 

Tisztelt kerületi polgármester! Soproni Úr!

Mégis mit képzel magáról?!
Vegye tudomásul az alábbiakat:
Ön közszolgálatának első lépéseként igen durva, gátlástalan megnyilvánulásra ragadtatta magát, és ragadtatja folyamatosan. Ön ugyanis a kezdetektől fogva szélsőségesen önkényes, amikor jogi vagy bármilyen alapot nélkülözően, hamis és zavaros ideológiai magyarázkodásokkal tarkítva lebontani készült a Mi Hazánk Mozgalom állította kettős keresztet. Álláspontja felháborított sokunkat, és megdöbbenéssel tapasztaljuk nemzeti-keresztény jelképünk folyamatos rongálását.
Ki adott erre Önnek felhatalmazást? Kiket képvisel Ön akkor, amikor nácikat kiáltva, valójában éppen, hogy vérbeli náciként, kommunistaként viselkedik? Hogy mer Ön olyan diktatórikus vezetői magatartást tanúsítani, fiatal és tanult vezetőként, amely a huszadik század leggonoszabb, legembertelenebb időszakát idézi?
Vajon ennyire nem érti, vagy ennyire nem győzi hogyan megsérteni? Nemzeti jelképünket övező kijelentései tudatosan, többszörösen rétegzett üzeneteket hordoznak. Olyan, mintha Ön a magyar zászlót akarná Budapestről száműzni. Vagy még inkább, mintha egy, Tel-Aviv centrumában felállított Dávid-csillagot akarna helyi választott vezetőként megsemmisíteni…? Önként adódik e magatartást látva, legalább egy kérdés: vajon ezután a keresztény templomok következnek? És még egy. A hivatalában, a saját szobájában a falon lévő magyar címer kettőskeresztje is Önnek egyszerűen nácizmus?
Ön megválasztott polgármester, aki azonban őrült császári pózban tetszeleg. Ön máris méltatlanná vált hivatalára. Ön amellett, hogy barbár – megszentelt keresztény jelképre támadni a kereszténység legszentebb ünnepén több, mint ízléstelen -, ráadásul kirekesztő és szélsőséges is, hiszen kifejezetten támadja és rágalmazza a magyarság és európaiság egyetemes kultúráját. Megjegyzendő, hogy a Momentum néven futó, nemzetközi hátterű projektpárt a kezdetektől fogva gyűlölködő, romboló, pusztító és agresszív – minden eddigi ismert megnyilvánulásában.
Bár a nemzetben gondolkodók, a közösségre értékként tekintők immár közel két évtizede állítanak az adventi karácsonyvárás időszakában kereszteket, ellenzéki vezetésű településeken is, ilyen aljas és gátlástalan politikusi, emberi megnyilvánulás soha nem fordult elő. És e minősítések csak még helytállóbbak, ha figyelembe vesszük, hogy a Mi Hazánk nem (párt)politikai, hanem közösségi minőségében állított kereszteket, éppen az emberi és krisztusi legszebb, legnemesebb üzenetekre: szeretetre, jóságra, békülésre és megbocsátásra emlékeztetve. De egyszersmind az állami ezeréves címer kettőskeresztje üzenetének egyetemessége, vagyis a közösségre és egyénre nézve is alapvető értékekre is felhívva a közfigyelmet.
Ön egy polgármester, ha „intézkedik”, vagy „intézkedésre továbbít”, ahogyan azt azonban jelen esetben közbotrányokozássá tette, rögvest fővárosi szintre is emelve ostoba barbarizmusát (továbbítva az intézkedést igen gyáván, egyébként egy másik igen gyávának), az a politikusság legalja. Az ismert; Ön, és alja politikusi minősége: kamera előtt ripacskodni, idegen országbéli magyarellenes érdekekre képviseletet vadászni, magyarságot sújtó ellenérzéseket gerjeszteni, szítani és sajtózni… mint szélsőséges, magyarellenes, és külérdekű pártjának profi ideológiai harcosa.
Csakhogy polgármesteri esküt tett.
Nem lehet ezért Ön a szélsőséges szabadosság nemzetközi hálózatának képviselője. És nem lehet a saját szélsőséges gondolkodásának, avagy mélylélektani defektusaiból eredő vágyképeinek agresszív önmegvalósítója.
Vegye tudomásul a fentieket!
És:
Inkább még most mondjon le. Kereszt úgyis lesz jövőre is!

A szerző terézvárosi pedagógus
A Mi Hazánk szavazója

További híreink

Mi Hazánk: szintet lép a kormány a dolgozók kizsákmányolása terén

Kemény János

Sport és Politika Konferencián vett részt a Mi Hazánk Mozgalom

Faragó Dániel

Egymásra licitálnak az elemzők a Mi Hazánkkal kapcsolatban

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben