2.4 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
BelföldHírek

Soros alapítványa lehet a gyöngyöspatai hangulatkeltés mögött

Mint tudjuk, Gyöngyöspatán áll a bál, miután a bíróság kártérítést ítélt meg a “szegregáció” miatt “hátrányt” szenvedetteknek.  A Kúria 2019. december 2-ai, jogerős döntésének értelmében a gyöngyöspatai önkormányzatnak és a tankerületnek 99 millió forintot kell kifizetnie az érintett családoknak.

Egy újabb szegmensét tárta fel az esetnek a kormánypárti sajtó, persze ettől ez még lehet igaz hír, és mi sem lepődünk meg rajta.
 
A Soros-hálózat az állítólagos szegregáció ügyét felhasználva támadta a gyöngyöspatai önkormányzatot, ugyanis a helyi romákat kihasználó Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (CFCF) weboldalán a támogatóit felsoroló lista első két helyén a Magyar Soros Alapítvány és a Budapesti Nyílt Társadalom Intézet – Open Society Institute áll – írja az Origo.
 
Horváth László, a térség fideszes országgyűlési képviselője szerint egy előre megtervezett, szervezett akció vezetett az ügyben indított perhez, melyet nem az érintett közel negyven család, hanem az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány kezdeményezett. A politikus elmondta:
 
„A Soros-hálózat által támogatott szervezet biztosította a hosszas jogi procedúrához szükséges feltételeket, így a jogi képviseletet is, azzal a nem titkolt céllal, hogy elérjék a szegregáció beárazását.”

További híreink

Európa Tanács: javítani kell a roma kisebbség oktatáshoz, lakhatáshoz és egészségügyhez való hozzáférését Magyarországon

Varga Lilla

Mi Hazánk: Ne csináljanak Gyöngyöspatát Józsefvárosból

Kemény János

Vitakultúra, ahogy ők gondolják: érvek helyett kardok és botok csaptak össze

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben