3.4 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
KiemeltTudomány

Súlyos egészségügyi kockázatot jelent a rendszeres túlóra

A sok munka közvetlen hatásaként kialakuló szívbetegségekbe és sztrókban 745 ezren haltak meg a Földön 2016-ban – áll az egészségügyi világszervezete, a WHO és az ENSZ Munkaügyi Szervezete, az ILO közösen, május 17-én megjelent tanulmányában.

Noha Magyarország élen jár a szív- és érrendszeri betegségekben, a tanulmány nem igazán foglalkozik hazánkkal. A WHO és az ENSZ sokkal inkább érdeklődik Délkelet-Ázsia és a nyugat-csendes-óceáni régió iránt. Meg, persze belekevernek egy kis koronavírust is, csak a miheztartás véget.

A tanulmányban megállapították,

ha valaki 55 órát vagy többet dolgozik egy héten, annak 35 százalékkal nagyobb az esélye arra, hogy sztrók alakuljon ki szervezetében és 17 százalékkal nagyobb a valószínűsége, hogy szívbetegségben haljon meg.

A túlmunka miatti egészségügyi problémák elsősorban a férfiakat és a középkorúakat érinti. Hozzá kell tenni, hogy az áldozatok sokszor csak évtizedekkel a huzamosabb túlórázás után betegedtek meg halálosan.

A WHO szerint a permanens túlórázók a világ népességének mintegy kilenc százalékát teszik ki.

Kiemelt képünk illusztráció, forrás: .anttelecom.co.uk

További híreink

Telefonon keménykedett Putyinnal a német kancellár

Magyar Jelen

Forma-1: A koronavírus miatt elmarad a 2023-as Kínai Nagydíj

Magyar Jelen

A Hír TV Célpont című műsora is foglalkozott a mezőhegyesi gyilkossággal

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben