7.5 C
Budapest
2021. október 23., szombat
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Svédország és Dánia se oltja Moderna vakcinával a fiatalabbakat

Svédország és Dánia úgy döntött, hogy a lehetséges mellékhatások miatt nem oltja Moderna vakcinával a 18 évnél fiatalabbakat – írta meg a Bloomberg.

A szívizomgyulladás megnövekedett kockázatát mutató friss adatokat alapul véve döntött úgy a svéd egészségügyi hatóság, hogy nem oltja tovább a Moderna vakcinával a 30 év alattiakat. Dániában a 18 évnél fiatalabbak esetében állítják le a vakcinával való oltást.

Érdekes egyébként, hogy mindkét ország a rivális mRNS-alapú vakcinát, a Pfizert ajánlja a Moderna helyettesítőjeként, mely egyébként ugyan úgy szívizomgyulladást okozhat. Sajnos arra egyetlen “függetlenobjektív” újságíró sem kérdezett rá, hogy

mégis mi a logika abban, hogy egy vakcinát egy olyannal helyettesítünk, ami ugyan olyan mellékhatásokat okoz?

– így egyelőre csak találgathatunk. Természetesen semmiféle oltáslobbi nem létezik, így sötét háttéralkuk, vagy nyomásgyakorlások még csak fel sem merülhetnek.

 

További híreink

Raffay Ernő nyílt levelet írt a letiltott Trianon film kapcsán

Faragó Dániel

Dante-emlékév: az Isteni színjáték ritkán látható illusztrációi virtuálisan megtekinthetők

Varga Lilla

Kiengedték a pedofilt a börtönből, elrabolt egy kislányt

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen