17.6 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Svédország: tizenkét éves lányt támadtak meg “gyerekek”

“Gyerekbanda” támadott rá egy 12 éves lányra Svédországban, Gälve városában, miután azzal gyanúsították, hogy valami “rasszista dolgot” tett közzé az interneten.

A 12 éves Tuvaliee Wall egyik délelőtt éppen egy barátnőjéhez tartott, mikor egy tíz fős gyerekbanda körbevette a nyílt utcán. A rendőrségi jelentés szerint a “banda” tagjai valamennyien 12 év alattiak – írja az Expressen.

A “gyerekek” azzal gyanúsították a lányt, hogy “valami rasszista” hozzászólást írt TikTok-on. Mivel Tuvaliee tagadta a vádakat, vádlói még idegesebbek lettek. Rövid szóváltás után a “gyerekek” végül elmentek, ám mikor a két lány késő délután hazafelé tartott, újra előkerültek.

Ekkor már a szavakat tettek is kísérték. Kővel dobálták meg a lányokat, miközben folyamatosan üvöltöztek. Többek között “szajhának” nevezték Tuvaliee Wall-t, és azzal fenyegetőztek, hogy megerőszakolják őt is és az édesanyját is.

Mikor a lány arra kérte őket, hagyják abba, az egyik gyerek hátba rúgta. Egy járókelő – segítség helyett – fényképeket készített a történtekről, amiket aztán átadott az áldozatnak. Ezeket a rendőrség később lefoglalta, mint bizonyítékokat.

Tuvaliee édesanyja, Emma Wall a képeken felismerte az egyik támadót. Elmondta, a gyerek évekkel ez előtt is zaklatta kislányát, amit jelentett itt a gyermekvédelemnek, ám azok nem tettek semmit. Ezúttal a kétségbeesett anyuka a rendőrséghez fordult segítségért.

A Gävle-i rendőrség elismerte, valóban érkezett hozzájuk feljelentés, de mivel az elkövetők mind “fiatalok”, így a rendvédelmi szervek nem, csak a gyermekvédelem járhat el az ügyben.

További híreink

Prostitúció, emberkereskedelem, erőszak: eljárás indult ellene Szegeden

Varga Lilla

Rogán befolyása nem csökken, övé lesz a koncessziós iroda is

Gabay Dorka

A Momentum hazaáruló, család-és életellenes

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen