3 C
Budapest
2022. december 9., péntek
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

Szájmaszk 1690-ért – az OMV „normál piaci árai”

Még nincs tíz órája se, hogy betértem tankolni a Szentmihályi úton, a Pólus Centernél lévő OMV kútra. Azért ide, mert itt élelmiszerbolt is működik. Amikor fizettem, nem tudtam nem észrevenni az OMV ajánlatát: 10 db-os eldobható arcmaszk 4999 Ft-ért, tudják ez az a papír alapú, amit maximum 3 óráig szabad hordani és utána mehet a kukába.

Közelebbről szemügyre véve az ajánlatot, észrevettem, hogy árulnak még, első látásra is hitvány minőségű mosogatókesztyű-szerűséget, kétfajtát (egy kínai és egy latin betűs feliratosat is) közel ötszázért, és házi készítésűnek látszó, textil szájmaszkot, közel 1700 forintért.

A szóban forgó benzinkút a Pólus Centernél és az ajánlat.

Az érdekes és lenyűgözően arcátlan az egészben az, hogy most már könnyű hozzájutni maszkhoz, kesztyűhöz, harmadennyi áron – ami már a koronavírus által beárazott szint. A kútkezelőn nem volt sem kesztyű, sem maszk, pedig az volt a benyomásom, egy kis maszek biznisz folyik a töltőállomáson, lehúzás, jó magyar szokáshoz híven.

De kiderült, hogy tévedtem.

Felhívtam az OMV Magyarország marketingosztályát, ahol legnagyobb csodálkozásomra azt a tájékoztatást adták, hogy ezek az ő termékeik, sőt a felsoroltakon kívül kézfertőtlenítőt is árulnak. A termékeik központi raktárból kerülnek ki több mint száz töltőállomásra. Az árképzésre vonatkozó kérdésemre azt mondták, hogy szerintük ezek „normál piaci árak”, illetve a „gyógyszertárakban is ennyibe kerül”. Közben tűnődve olvasgattam az OMV Magyarország honlapjának „Társadalmi felelősségvállalás” menüpontjában írtakat.

Ezután megnéztem néhány gyógyszertár honlapján a gumikesztyűk árát. Jóval száz forint alatt vannak. Szájmaszkokat nem találtam, legalábbis az online terméklistában, de találtam egy nyolcadik kerületi éjjel-nappaliban, darabra árulva, 450 forintért.

Joó György – elemi.hu

További híreink

Kutyákkal a védtelen emberekért (videó)

Kemény János

Most már a kegyelemnek lenne helye – interjú Budaházy Györggyel

Kemény János

Ukrán nemzetiségi képviselő: fegyvereket is kellene küldeni

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben