-2.5 C
Budapest
2022. január 26., szerda
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Szakmai díjat kapott Pápai Gábor Krisztus-gyalázó karikatúrája

Pápai Gábor, a Népszava rajzolója botrányos karikatúráját ítélte az idei év legjobb rajzának a Magyar Újságírók Szövetsége karikaturista-szakosztálya – írja a HírTv.

A karikatúra már tavasszal, annak megjelenésekor is nagy felháborodást váltott ki. A rajzon a megfeszített Jézus mellett Müller Cecília áll, aki azt mondja:

Alapbetegsége függőséget okozott.

Most, az állítólagosan tomboló “fasiszta diktatúrában” a magyar újságírók szakmai szervezetének deklarált érdekképviselet, a MÚOSZ (Magyar Újságírók Országos Szövetsége) “karikaturista-szakosztálya” még erre is rá tudott tenni egy lapáttal, hiszen

a szakmai díj titkos szavazásán a MÚOSZ karikaturistái ezt a képet ítélték a legjobbnak.

„Pápai Gábor a Müller Cecília országos tiszti főorvost és az operatív törzset kifigurázó, nagy politikai visszhangot kiváltó rajzára érkezett a legtöbb szavazat a Kétfilléres-díj pályázatán. Így aztán idén Pápai Gábor kapta a Kétfilléres-díjat” – írták.

Keresztény érdekvédelmi szervezetek már a rajz megjelenésekor vallásgyalázással vádolták meg Pápait, aki mindössze annyit mondott:

állok a perek elé.

Fotó: fonaklap.hu

Kiemelt kép forrása: Népszava

További híreink

Mától szabadtéren is maszkot kell húzni

Faragó Dániel

Az MMA-vezér a magánszigetén rendezne ketrecharcot

Szabó Norbert

Mi Hazánk: Szúrópróbaszerű drogteszteket az országgyűlési képviselőknek!

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen