28 C
Budapest
2022. augusztus 15., hétfő
Magyar Jelen
BelföldHírek

Szegeden tüntettek a MÁV új menetrendje ellen

A LEGFREKVENTÁLTABB IDŐSÁVOKBAN (REGGEL ÉS DÉLUTÁN) AZ INTER CITY JÁRATOK NEM ÁLLNAK MEG KÖZBEESŐ ÁLLOMÁSOKON, ÍGY AZ UTASOK NEM TUDNAK LE ÉS FELSZÁLLNI. EMELLETT SOKAN VONAT HELYETT A BUSZCSATLAKOZÁSAIKAT SEM ÉRIK EL.

Vasárnap lépett életbe a MÁV és a GYSEV 2019-2020-as menetrendje, ami szerint sokkal rosszabb lesz azoknak, akik nem Szegedről Budapest belvárosába közlekednek. A vasúttársaság  ugyanis úgy próbálja gyorsítani a vonatok menetidejét Szeged és a Budapest között, hogy az eddig minden nagyobb állomáson megálló járatok közül kettő csak a Nyugati pályaudvaron és Szegeden áll meg.

Így aztán a Ceglédre, Zuglóba, Kecskemétre, Kiskunfélegyházára utazók vonatai kénytelenek lesznek kivárni, amíg a gyorsvonat átzakatol az egyvágányos szakaszokon, vagyis az utasok nagy részének nő majd a menetidő.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szerint a változásokra azért volt szükség, mert így sok vonalon csökkent a menetidő.  Kiemelte, hogy a leggyorsabb járatok Budapest és Szeged között 2 óra 4 perc alatt teszik meg az utat.

 

További híreink

Rekordmagas a betegek száma Csehországban

Dunai Tibor

Rengeteg büntetést szabott ki a rendőrség a lazuló kijárási fegyelem miatt

Dunai Tibor

Mi Hazánk: a dugódíj pénzéhséget csillapít, forgalmat nem

janositamas

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben