19.7 C
Budapest
2022. október 1., szombat
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Szintet lépett a Facebook: valódi indoklás nélkül törölték a Mi Hazánk oldalát

– Valódi indoklás nélkül, a Facebook szelektíven alkalmazott közösségi elveinek megsértésére hivatkozva törölték a Mi Hazánk Mozgalom több mint 80 ezer követővel rendelkező oldalát. Először a párt 1956-os megemlékezésének eseményét törölték, erre hivatkoztak, mint tiltott dolog, majd rövid időn belül az egész oldalt elérhetetlenné tették – írják szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben. Folytatás alább.

– Emlékezetes, hogy a Facebook-cenzúrával avatkozott bele a magyarországi EP-kampányba is, amikor indoklás nélkül törölték a Mi Hazánk Mozgalom elnökének 207 ezer követővel rendelkező hivatalos közösségi oldalát is – emlékeztet a párt.

– A külföldi tulajdonú Facebook politikai cenzúrája nemcsak antidemokratikus és elfogadhatatlan, de törvényellenes is. A Mi Hazánk Mozgalom ezért hívta fel a figyelmet már korábban is, hogy a Facebook nemzetbiztonsági kockázatot jelent és többek közt az ehhez hasonló esetek miatt nyújtottunk be egy olyan törvényjavaslatot, amely a Facebookot kötelezné arra, hogy magyar állampolgárságú képviselőjük legyen hazánkban, így könnyebb lenne bíróság elé állítani itthon a céget.  A részletekről holnap sajtótájékoztatón számol be Dúró Dóra – zárul a közlemény.

További híreink

Történelmi tett összefogással és a Rongyos Gárdával (videó)

Faragó Dániel

A lengyel nemzeti oldal is a Mi Hazánk Mozgalmat támogatja

Faragó Dániel

Újabb két Airbus helikopter érkezett a szolnoki bázisra

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben