2022. január 23., vasárnap
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Szlovéniában megkezdődött a tanítás az iskolák alsó tagozatos osztályaiban

Szlovéniában megkezdődött kedden a tantermi oktatás az általános iskolák első három osztályában és az óvodák is kinyithattak – közölte a helyi sajtó.

Három hónap online oktatás után kilenc régióban a 12-ből mintegy 35 ezer kisdiák és 75 ezer óvodás térhetett vissza az oktatási és nevelési intézményekbe. Három régióban a rossz járványügyi helyzet miatt továbbra is online formában folyik a tanítás.

A jelenléti oktatásra való visszaállás előtt kötelező tesztelésnek vetették alá a pedagógusokat és az iskolai dolgozókat.

Hétfőn 20 673 tanítót teszteltek le, a pozitív tesztek aránya 1,3 százalékos volt.

Szlovéniában keddre 1652-vel 159 775-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. Az utóbbi 24 órában 27 beteg hunyt el, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 3406-ra emelkedett. A koronavírusos betegek közül 1157-en vannak kórházban, 190-en intenzív osztályon. Az aktív fertőzöttek száma 18 134.

Horvátországban a jövő héten térhetnek vissza az iskolapadokba az általános iskolák felső tagozatos osztályai. Az alsó tagozatosok a múlt hétfőtől már járhatnak iskolába. Erről azonban nem született az egész országra vonatkozó döntés.

A horvát megyék a helyi válságstábokkal egyeztetve maguk határozhatnak arról, visszaengedik-e a gyerekeket az iskolákba.

(Forrás: MTI – Kép: illusztráció)

További híreink

Már Hollandia is csak a 60 év felettieket oltja AstraZeneca vakcinával

Irányi Dániel

Nem kap új nevet a Swastika nevű amerikai falucska

Varga Lilla

Ünnepi idill Kecskeméten: a templom elől próbált lopni (videó)

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen