28 C
Budapest
2022. augusztus 15., hétfő
Magyar Jelen
Hírek

Szomorú hungarikum a „fejlődő” Dél-Borsodból: három hónap, 250 méter, 8 csőtörés

– Sajnos ismét minket igazolt az idő, hiszen alig pár héttel azután, hogy a Parlament gazdasági bizottsága lesöpörte a Mi Hazánk költségvetés-módosító javaslatát – amelyben az emődi vízvezeték-hálózat korszerűsítésére szerettünk volna forrást biztosítani – újabb csőtörés keserítette meg az emődiek mindennapjait – vélekedik Szajlai János, a Mi Hazánk Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezője, választókerületi elnöke.

Mint írja, a Vasút út lakói már nem is tudják számon tartani, hogy három hónap alatt a hetedik, vagy a tizedik csőtörés történt-e egy 250 méteres szakaszon. A kért összeg létjogosultsága tehát beigazolódott, viszont beigazolódott az a tény is, hogy sem a fideszes többségű gazdasági bizottságot, sem a térség országgyűlési képviselőjét Tállai Andrást nem érdekli, hogy az emődi emberek sokszor napokon keresztül víz nélkül maradnak.

– Mivel úgy tűnik, sem az önkormányzat, sem a Borsodvíz Zrt. nem rendelkezik olyan tőkével, amelyből a közel 50 éves eternit csöveket újakra cserélje, várjuk, hogy a magyar családokat védő kormány, mikor fogja ezeket az áldatlan állapotokat megszűntetni. Továbbá várjuk, hogy Tállai András, aki a kampány során sokszor dicsekedett azzal, hogy ő hatással van a központi költségvetésre és, hogy többször sikerült forrást intéznie – véleményünk szerint többnyire fölösleges – beruházásokra, mikor veti be végre lobbierejét, hogy Emőd is része lehessen az általa oly sokszor említett fejlődő Dél-Borsodnak és a több éves kampányígéretek helyett, a több éves problémák megoldódjanak – összegzi közleményében.

További híreink

Zugszállodája van egy fideszes képviselőnek

Avar Álmos

Megöléssel fenyegette élettársát, majd a kutyáját a teraszról földhöz vágta

Szabó Norbert

Svájc helyett Ukrajna – így változott a Fidesz retorikája a választások óta

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben