14.9 C
Budapest
2022. szeptember 24., szombat
Magyar Jelen
HírekKülföldSport

Szuperlágy – az Aston Martinnál idén a “tudatlan és előítéletes” dolgozókat érzékenyítik

Javában dübörög az úgynevezett Pride-hónap, amely előtt a profitmaximalizáló világcégek majd mindegyike egymást túltaposva igyekszik tisztelegni. 

Zürichben már évek óta divat, hogy a városi tömegközlekedési vállalat már jóval a felvonulás előtt szivárvány színekkel szórakoztatja az erre vevő utasokat. A sok szempontból még a nyugati országok közül konzervatívnak számító Svájcban ez idén sem fog elmaradni.

Bécsben is évek óta hasonló jeleneteknek lehetünk szemtanúi. Az idei Pride szombaton ott is lezajlott, becslések szerint 200 ezer ember vett rész a deviánsok rendezvényén.

A felszólalók között ott volt Ausztria zöld kancellárja, Alexander Van der Bellen is, aki videóhívásban fogalmazta meg meleg üzenetét a jelenlévőknek.

Bécs alpolgármestere kijelentette, hogy az egykori birodalmi székhely ma már egy kozmopolita város. Az idei felvonulásnak a „Pride against hate – make love, not war!” volt a mottója, amivel az LMBTQ közösség egyértelműen jelezte, hogy (bár a kommunikációjuk szerint elutasítják a háborút) a nemzetközi nagytőke, az új világrend és a NATO mellett állnak ebben a konfliktusban.

Az elmúlt szezonok agendájához hasonlóan az Aston Martin is az érzékenyítésnek szenteli a nyár első hónapját. A Forma 1-es istálló megünnepli az LMBTQ+ közösséget. Ezen kívül fontolóra veszik, hogyan játszhatnak szerepet az LMBTQ+ elfogadás előmozdításában, és hogyan állhatnak ki egységesen a megkülönböztetés minden formája ellen.

A hónap során az Aston Martin F1 Team tudatosítja és oktatásban részesíti munkatársait, partnereit és rajongóit mindezek fontosságáról az autósportban és az LMBTQ+ közösségben.“Ebben az évben a szövetségességre összpontosítunk – azokra, akik felemelik a kezüket és támogatásukról biztosítják az LMBTQ+ közösséget” – írja a csapat közleményében.

“Az AMF1-nél elkötelezettek vagyunk amellett, hogy az egyenlőség, a sokszínűség és a befogadás beépüljön a kultúránkba. Június folyamán egész júniusban az erős szövetségeseket ünnepeljük, és minden munkatársunk számára tudattalan előítéletek és szövetségesi képzéseket tartunk, hogy támogassuk kollégáinkat abban, hogy hiteles önmaguk lehessenek.” 

“A partnerünk, a Racing Pride által vezetett foglalkozások a befogadó munkatársakra összpontosítanak, és a jótékonysági szervezettel az elmúlt évben végzett munkánkra épülnek, amely felgyorsította a befogadási politikák folyamatos fejlesztését, hogy olyan kultúrát támogassunk, amelyben minden csapattagot tisztelnek és megbecsülnek” – magyarázza a csapat.

Az istálló a múlt szezonban még az autóját is szivárványosra festette, idén viszont úgy látják, hogy inkább “történetmeséléssel” (jelentsen ez bármit is) tudnak segíteni az LMBTQP-lobbi ügyén.

(fotó: Vienna Pride, Aston Martin FB)

 

További híreink

“Azokkal tudunk együttműködni, akik tisztelik a magyarságot” – összefoglaló Nyíregyházáról

Faragó Dániel

Ursula von der Leyen: a Capitolium ismét a demokrácia szimbóluma lehet

Irányi Dániel

A vártnál gyorsabb ütemben olvad a jég Grönlandon

Avar Álmos

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben