17.2 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Tanárhiánnyal és oltási kampánnyal indul a tanév

A 12 és 18 év közötti gyerekek oltásával indul a 2021/2022-es tanév, egyelőre a pandémia előtt megszokott formában.

A tanárhiány továbbra is égető probléma, a legnagyobb baj a reál tárgyak oktatásánál jelentkezik. Becslések szerint tízezer tanár és tanító hiányzik a rendszerből. A legsúlyosabb a helyzet Budapesten és Pest megyében, pusztán az üres állások alapján, viszont a kisvárosokban, falvakban még nehezebb feladat egy-egy állás betöltése.

A “szakemberek” szerint június végéig a legtöbb gyereket be kellett volna oltani ahhoz, hogy szeptemberben biztonságosan kezdődhessen a tanév. A kormány viszont néhány napja értesítette az iskolákat az újabb oltási kampányról, mely szerint a 12-18 éveseket tervezik beoltani augusztus végén.

Póta György házi gyerekorvos korábban azt mondta,

nehéz megmondani, hogy mennyi oltás kellene a gyerekek nyájimmunitáshoz,

de nekik is meg kell kapniuk a vakcinát ahhoz, hogy a koronavírus fenyegetése minimálisra csökkenjen.

“Igazából nem lehet kérdés, hogy feltétlenül érdemes oltani a gyerekeket”

-mondta korábban.

A gyerekek oltásával kapcsolatban számos óvatosságra intő tény áll rendelkezésre. Az oltások hosszú távú hatása továbbra sem ismert, a fejlődő szervezetek esetében pedig különösen nehéz előre jelezni, feltérképezni az immunrendszer reakcióját.

További híreink

Látványos: víztornádó a Feröer-szigeteken

Kemény János

Szabad utat kapott Hollywood az újrakezdésre a kaliforniai kormányzótól

Dunai Tibor

A vendéglátósoknak és a rendőröknek is kötelező lehet az oltás

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen