12.1 C
Budapest
2022. május 20., péntek
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Tiltakozó aláírásgyűjtés indult a normalitásellenes mesekönyv miatt

Alig egy nap alatt több mint 12 ezren írták alá azt a tiltakozó petíciót, melyet a Citizengo indított szerdán a Labrisz Leszbikus Egyesület gondozásában megjelent, homoszexuális és transzgender történeteket tartalmazó Meseország mindenkié című mesekönyve miatt. A tiltakozás célja, hogy ne árusítsák az LMBTQ-propaganda mesekönyvet.

Tiltakozó aláírásgyűjtést indult az interneten, miután komoly társadalmi felháborodást váltott ki a Labrisz Leszbikus Egyesület gondozásában megjelent, homoszexuális és transzgender történeteket tartalmazó Meseország mindenkié című mesekönyve.

A Citizengo.org oldalán indított petíció célja, hogy a Pagony Könyvesbolt és a többi árusítóhely ne árusítsa az LMBTQ-propaganda mesekönyvet. Miként felhívásukban írják, a szülők és a pedagógusok álláspontja világos: politikai és szexuális ideológiai tartalmak nem valók a gyerekeknek.

Felidézik azt is, a könyv előszava szerint „óvodai és iskolai foglalkozástervek” is készültek a mesékhez. Ebből egyértelművé vált, hogy a könyvet kiadó Labrisz Leszbikus Egyesület a legkisebbeknek szánja a könyvét. A kötetben mindeközben a transzgender nemváltásokat megjelenítő mesék mellett homoszexuális „esküvőt” és „házasságot” bemutató történetek is helyet kaptak.

Miként arról portálunk is beszámolt, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által is támogatott LMBT Szövetség társszervezeteként működő Labrisz kiadásában megjelent könyv jól ismert klasszikus mesék átiratait tartalmazza.

A petíciót elindító Citizengo szerint ráadásul a könyv borítója és a grafikája hagyományosnak mondható, így a gyanútlan szülők vagy pedagógusok anélkül is megvehetik az LMBTQ-propagandával fűszerezett gyerekkönyvet, hogy tudnák, mit tartanak a kezükben. Főleg, hogy az egyik legnagyobb hazai gyerekkönyvesbolt, a Pagony Könyvesbolt is árulja a kötetet.

A tiltakozó petíciót egyébként egy nap alatt több mint 12 ezren írták alá, ami mutatja a társadalom jogos felháborodását a genderlobbival szemben.

Fotó: citizengo.org

További híreink

Mégsincs minden zárva, egy budai irodaház étkezdéjébe bárki betérhet

Gabay Dorka

Bencés kolostort támadtak meg a földfoglaló kampány keretében Vietnámban

Kiss Albert

Augusztusban indul a balliberális előválasztás

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen