3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
Bűnügy

“Tizenévesekből” álló bandát számolt fel a budapesti rendőrség

A megalapozott gyanú szerint a tettesek gázpisztollyal raboltak többször a XI. kerületben.

Összesen nyolc, 2019 végén elkövetett rablást írnak egy “fiatalokból” álló ötfős társaság számlájára a budapesti rendőrök. A galeri tagjai különböző felállásokban vettek részt a bűncselekményekben; volt, hogy ketten-hárman, de előfordult, hogy mindannyian jelen voltak az elkövetésnél.

A banda a Gellérthegyen, illetve a Feneketlen-tónál szemelt ki többnyire fiatalokat. A tettesek arcukat eltakarva, gáz- és riasztófegyverrel fenyegetőzve vették el áldozataik pénzét és más értékeit.

A bűncselekmények során senki sem sérült meg.

Két feltételezett elkövetőt 2019. december 11-én fogtak el, amikor az egyik rablás során a menekülő sértett után lőttek a gázpisztollyal, amit a rablások miatt fokozott járőrszolgálatot ellátó BRFK Zseblopási Alosztály és Rablási Osztály munkatársai meghallottak. A banda többi tagját ezt követően kerítették rendőrkézre a fővárosi nyomozók.

A 15 és 17 év közötti gyanúsítottak közül a nyomozók négy “fiatalt” őrizetbe vettek, akik azóta is bűnügyi felügyelet alatt állnak, míg ötödik társuk az eljárás során szabadlábon védekezik.

A fegyveresen elkövetett rablás bűntett miatt folytatott eljárásokat a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya befejezte, az ügyiratokat átadták az ügyészségnek.

(police.hu)

További híreink

Iraki embercsempészek lőttek magyar rendőrökre Pest megyében

Irányi Dániel

Fényes nappal raboltak ki egy idős nőt Budapesten

Irányi Dániel

Ezúttal zebrán átkelők támadtak rá egy autósra Szombathelyen

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben