7.3 C
Budapest
2020. december 5., szombat
Magyar Jelen
Bűnügy

Több, mint hatvan rab pattant meg egy börtönből

Megszökött több mint hatvan elítélt a börtönből szombaton a libanoni fővárosban, Bejrútban – jelentette az állami média biztonsági forrásokra hivatkozva.

A rabok a Bejrút keleti részén lévő Baabda börtönből szöktek meg hajnalban. A rendvédelmi szervek lezárták a környéket, és nagyon komoly erőket mozgósítottak, hogy minden szökött fegyencet elfogjanak.
Egyes hírek szerint 69 elítélt szökött meg, és közülük nyolcat már sikerült kézre keríteni.

Nem tudják, hogyan történhetett

Egyelőre nem ismeretesek a tömeges szökés pontos körülményei. Beszámolók szerint a rabok szökésük előtt bezártak több börtönőrt.
A libanoni állami hírügynökség (NNA) jelentése szerint a szökött fegyencek egy csoportja lopott autóval menekülés közben fának csapódott, és a balesetben öten életüket vesztették.
Számos nemzetközi szervezet visszatérően bírálta a libanoni börtönviszonyokat, legutóbb a koronavírussal összefüggésben, az óriási járványveszély miatt. A libanoni börtönök rendkívül zsúfoltak, egyes adatok szerint a túlzsúfoltság eléri a 285 százalékot.

 

(MTI)

Kapcsolódó híreink

Többszörös visszaeső késelt Budapesten, a vád letöltendő fegyházbüntetést kér

Irányi Dániel

Letartóztatták a nigériai erőszaktevőt

Dunai Tibor

Hat migráns igyekezett hazánkba Kiszombornál

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben