13 C
Budapest
2022. szeptember 26., hétfő
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Több mint száz új fertőzött van Magyarországon

Mára virradóra elhunyt egy 74 éves idős beteg, ő a koronavírus 616. áldozata. Jelenleg 96 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

118 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 6257 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – olvasható a koronavírus.gov.hu portálon. Elhunyt egy 74 éves idős beteg, az elhunytak száma így 616 főre emelkedett, 3821-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1820 fő. Az aktív fertőzöttek 43 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti. 96 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

A kormányzati portálon emlékeztetnek arra is,  mivel Európában a járvány második hulláma érzékelhető, nő a fertőzések száma, a vírus behurcolásának megfékezése érdekében keddőt ismét szigorodnak a külföldről való beutazás feltétételei. Alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén.

– A ma kezdődő tanév kapcsán kiemelten fontos a szülők és a pedagógusok felelőssége; tünetes, beteg gyermeket most nem szabad iskolába, óvodába engedni. Az a cél, hogy az iskolák működése zavartalan legyen és a hagyományos oktatás folyjon. Az iskolák járványügyi ajánlásokat kaptak, amelyeket saját hatáskörben kiegészíthetnek további intézkedésekkel – olvasható a tájékoztatásban.

Hangsúlyozzák, ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása. Továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet, a maszkot viseljük az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.  Ha mindezeket betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés terjedését és a további korlátozó intézkedések bevezetését.

Fotó: koronavírus.gov.hu

További híreink

Trump szövetségi rendfenntartókat küld Chicagóba az erőszak megfékezésére

Szabó Norbert

Gránátot, fegyvert ,lőszert és kábítószert is találtak egy baranyai férfinél

Dunai Tibor

Lélegzetelállító videón Pompeji pusztulása (videó)

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben