7.1 C
Budapest
2021. december 2., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Gazdaság Hírek

Tömegesen mondják le az év végi rendezvényeket- bajba kerül a vendéglátóipar

Egy-egy riasztóbb fertőzöttségi vagy halálozási adat közlése után máris jönnek a rendezvénylemondások – osztotta meg a vendéglátósok legújabb tapasztalatait az Indexszel Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke.

Kiemelte, hogy az év végéig leadott foglalások csak a 15%-át teszik ki a két évvel ezelőttieknek, sok potenciális ügyfél pedig kivár a szervezéssel tartva az újabb szigorításoktól.

Ezek a megrendelések jobbára kisebb, 50-80-100 fős események, a multinacionális szektorban lényegében tartózkodnak a termelést, a munkát veszélyeztető nagyobb, belső céges események szervezésétől – összegezte.

Kovács László attól tart, hogy a járvány negyedik hullámának súlyosabbá válásával további korlátozásokat vezet majd be a kormány – például védettségi igazolványhoz vagy maszkviseléshez köti az étterembe járást –, de bíznak abban, hogy most nem zárják be teljesen az egész szektort, mivel véleménye szerint a védettségért mindent megtett vendégeket nem lenne szabad ilyen jellegű korlátozásokkal sújtani. Másrészt az ágazat eddig még kitartó szereplőit is teljesen ellehetetlenítené.

Az osztrák járványvédelmi szigor egy hónapra biztosan távol tartja a szomszédos országból érkezőket, ez pedig komoly bevételkiesést jelent Sárvár, Bük és Hévíz fürdőturizmusának.

Azt pedig egyelőre megjósolni sem lehet, hogy mit jelent a turizmusnak az, hogy Németország vörös járványvédelmi kategóriába sorolta Magyarországot.

További híreink

A fiatalok köthettek bele a késelő buszsofőrbe

Irányi Dániel

Fülöp Erik: Az állatkínzók sosem tudhatják, hol fogok legközelebb megjelenni

Gabay Dorka

Biztos, ami biztos – az “oltásbajnok” Izraelt követheti a kormány

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben