14.9 C
Budapest
2022. szeptember 24., szombat
Magyar Jelen
Kiemelt

Török belügyminiszter: Eddig csaknem 118 ezer migráns hagyta el az országot az EU irányába

A tárcavezető szombat éjszaka még csak 47 ezer, vasárnap délelőtt pedig már 76 ezer távozó migránsról számolt be.

Törökország nyugati határainak csütörtök éjszakai megnyitása óta 117 ezer 677 migráns hagyta el az országot az Európai Unió irányába – közölte Süleyman Soylu török belügyminiszter hétfőn hivatalos Twitter-fiókján. Soylu szűkszavú bejegyzésében részleteket nem közölt. A török belügyminiszter által közölt adatok az Európába tartó bevándorlók számának óriási léptékű növekedéséről tanúskodnak, a tárcavezető szombat éjszaka még csak 47 ezer, vasárnap délelőtt pedig már 76 ezer távozó migránsról számolt be.

Mindazonáltal az elsősorban  érintett görög hatóságok a török adatokat cáfolják, mondván az időközben megerősített határvédelemnek köszönhetően a tízezresre duzzadt migránstömegből csak nagyon kevesen tudják átlépni ténylegesen a határt, és aki megteszi, azt is őrizetbe veszik vagy visszaküldik.

(MTI)

 

(MTI, Fotó: MTI/EPA)

További híreink

A magyar baloldal a radikális amerikai baloldalt próbálja majmolni

Dunai Tibor

Szávay István a Jobbik egyik alapítója is kilépett

Kiss Albert

A gyalázatos és tiltott kutyaviadalnak a rendőrsége vetett véget Nyíregyházán

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben