2.1 C
Budapest
2022. december 3., szombat
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Történelemhamisítással “tiszteleg” Beethoven előtt a brüsszeli múzeum

A kommunista történelemírást megszégyenítő módszerekkel “tiszteleg” Ludwig van Beethoven előtt a brüsszeli Szépművészeti Múzeum a híres zeneszerző 250. születésnapja alkalmából.

Olybá tűnik, Beethoven túl német, de legfőképpen túl fehér a XXI. századi történelemírásnak. Ezt a “problémát” oldotta meg a brüsszeli Szépművészeti Múzeum, ahol a híres zeneszerző tiszteletére nyílt kiállításon Beethovent a festményeken feketeként ábrázolják.

A képre annyira büszkék voltak, hogy még az esemény hivatalos leírása mellett használt is azt használták:

Fotó: brusselsmuseums.be

Noha a Google “rasszista” keresőmotorja még mindig egy fehér férfit ad ki, ha rákeresünk Ludwig van Beethoven nevére, azonban biztos vagyok benne, hogy ezt is korrigálják a haladószellemű programozók, ahogyan tették azt a “european people history” (az európai ember történelme) kifejezés kapcsán is.

Fotó: Wikipédia

További híreink

A kultúra mint a legélesebb kés a fiókban

Magyar Jelen

Mit jelent – és mit nem – a németek kiesése?

Horváth Tamás

Pártinfláció a baloldalon: egyre többen vannak és egyre kevesebbet érnek

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben