19.9 C
Budapest
2021. szeptember 17., péntek
Magyar Jelen
Kiemelt

Törvényt a követeléskezelőkre – a Mi Hazánk gátat szabna a hiénák tevékenységének 

Dr. Fiszter Zsuzsanna a Mi Hazánk választókerületi elnöke, szakpolitikus tartott sajtótájékoztatót. Kiemelte, hogy továbbra is a Mi Hazánk az egyetlen párt, amely véget vetne a népnyúzók gátlástalan pénzrablásának és nonprofit alapon működtetné a végrehajtókat.

Közleménye alább olvasható :

“A követeléskezelők, behajtó cégek jelenleg saját belső szabályaik szerint járnak el. Amiket nem törvények alapján, hanem különféle MNB-s ajánlások és hatósági határozatok alapján hoznak létre. Ráadásul a
jogrendszerünkben  nincs definiálva a követeléskezelés,
amely kaotikus állapotokat eredményez a piacon és a lakosság körében egyaránt.
Rengeteg visszajelzés érkezett, hozzánk a behajtó cégek nem etikus és abszolút nem együttműködő eljárásukról. A kormány a törlesztési moratóriumot sem terjesztette ki rájuk, annak ellenére, hogy a Mi Hazánk Mozgalom többször kérte azt és most is szükség lenne rá.
Meg kell gátolni azt, hogy a szabályozatlanság korlátján fogódzkodókat és kibúvókat tudjanak találni a különféle behajtócégek. Ezt egy rájuk vonatkozó törvénnyel lehetne elérni, amely a követeléskezelés teljes folyamatát, azok szereplőit határozná meg úgy, hogy azok adós barátok legyenek és a kiskapuk lehetőségét teljesen elzarnák a behajtók számára.
Az egész eljárásukra kikényszeríthető határidőket, teljes körű szabályozottságot követelünk.
Több európai országban is jelen van már ez a deklarálás.
A Mi Hazánk Mozgalom kezdeményezi, hogy a kormány mielőbb szüntesse meg ezt a joghézagot! Mivel ennek a hiányosságnak a legnagyobb elszenvedői a magyar családok, enélkül a behajtó cégek, követeléskezelő hiénák kontrollálhatatlanul kizsákmányolhatják a magyar embereket, devizakárosultakat és ügyüket a végrehajtókhoz adhatják át egyeztetés nélkül a rájuk vonatkozó ajánlások semmibe vételével.

További híreink

A Facebook törölte az amerikai elnök egyik posztját félrevezető információ miatt

Dunai Tibor

Hazánkba látogat Ferenc pápa

Gabay Dorka

Újabb oktatási intézményeket fertőtlenítettek a katonák

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen