3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
HírekKiemeltKülföld

 További szigorítást vezettek be egész Olaszországban

Újabb rendelkezésként a kereskedelmi egységek bezárását jelentette be Giuseppe Conte olasz kormányfő szerda este a koronavírus-járvány miatt, kivételt jelentenek az élelmiszerüzletek és a gyógyszertárak, a tömegközlekedést nem állítják le.

Miután hétfőn este az olasz kormány az egész országra kiterjesztette az előzőleg csak a “vörös zónáknak” nevezett, koronavírustól fertőzött területeket érintő korlátozásokat, a leginkább fertőzött északi tartományok azt javasolták, hogy azokban a régiókban ennél szigorúbb korlátozásokat vezessenek be: ne csak az indokolatlan helyváltoztatást, utazgatást tiltsák meg, hanem zárják be az összes üzletet, az élelmiszerboltokat és a patikákat kivéve.

Az olasz kormány szerdai döntése nyomán azonban ezeket az egész országban bevezetik. Vagyis zárva kell tartaniuk a boltoknak, az állami hivataloknak, a bároknak és éttermeknek. Csak a legalapvetőbb szükségletek kielégítését szolgáló élelmiszerboltok és patikák tarthatnak nyitva. A tömegközlekedést egyelőre nem állítják le.

MTI

 

További híreink

Állami támogatást kaphatnak az egyházi házasságot kötő párok Olaszországban

Magyar Jelen

Máris lépett az új olasz kormány: nem engedik partra szállni a felnőtt férfiakat a “menekülteket” szállító hajókról

Irányi Dániel

Mi Hazánk: Kártalanítani kell az oltatlanság miatt elbocsátott dolgozókat!

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben