2.1 C
Budapest
2021. november 30., kedd
Magyar Jelen
Bűnügy

Továbbra is letartóztatásban marad a pedofil, de már jött volna kifelé

A Szolnoki Törvényszék elutasította a vádlottnak és védőjének letartóztatás megszüntetése iránti indítványát annak a cibakházi férfinak az ügyében, akit az ügyészség folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettével vádol.

A vádirati tényállás szerint a terhelt a gyermekkori barátjánál lakott és éveken keresztül szexuálisan zaklatta annak gyermekkorú fiát.

A vádlott és védője fellebbezése alapján eljáró Szegedi Fellebbviteli Főügyészség egyetértett az elsőfokú bíróság álláspontjával, miszerint egyrészt a magas büntetési tétellel fenyegetettség miatt a vádlottal szemben fennáll a szökés vagy az elrejtőzés veszélye, másrészt mivel a vádirat szerint a bűncselekményt korábbi felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, tartani lehet attól is, hogy szabadlábra kerülése esetén újabb bűncselekményt követne el. Mindezekre figyelemmel a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú végzés helybenhagyását indítványozta az ügyben másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla felé.

Elemi.hu

További híreink

Majdnem megismétlődött a pandorfi tragédia

Dunai Tibor

Két éven át erőszakolta 14 éves lányát egy apa Ukrajnában

Szabó Norbert

Drogos pár öt hónapos gyermeke halt meg – vádat emeltek

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben