23.1 C
Budapest
2020. szeptember 18., péntek
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Új polgármesterrel bővült a Mi Hazánk Mozgalom, Homorúd már a Virradat Programhoz is csatlakozott

Ásotthalom és Cserháthaláp után már a Baranya megyei Homorúd is csatlakozott a Mi Hazánk által meghirdetett Virradat Programhoz, melynek lényege, hogy földet osztanak olyan magyar állampolgároknak, akik odaköltöznek a programban részt vevő településekre. 

Bővült a Mi Hazánk polgármestereinek száma, miután Éberling Balázs, a Baranya megyei Homorúd település eddig független vezetője belépett a pártba – jelentette be a párt elnöke. Toroczkai László azt is elmondta, Éberling Balázs csatlakozott a Mi Hazánk Virradat Programjához is, melynek lényege, hogy földet osztanak olyan magyar állampolgároknak, akik odaköltöznek a programban részt vevő Ásotthalomra, Cserháthalápra, vagy Homorúdra. A települések emellett abban is segítenek a frissen letelepedőknek, hogy az átlagosan egy hold földterületen lévő házat minél olcsóbban fel tudják építeni. – Számos magyar vállalkozás, illetve tervezőmérnök jelentkezett már, akik felajánlották, hogy ezeken a településeken egy év alatt több tucatnyi ingatlant építenek fel. Számunkra csak az a fontos, hogy magyar emberek jöjjenek, és olyanok, akik szeretnének a földhöz visszatérni – fogalmazott a pártelnök, hangsúlyozva, hogy a Virradat program fontos eleme, hogy elsősorban mezőgazdasági feldolgozó üzemeket hozzanak létre, ezzel is munkahelyet teremtve az ott élők számára.

Jelezte, a program első feldolgozó üzeme Ásotthalmon fog épülni, erről már egy 200 millió forintos megállapodás is született a Belügyminisztériummal. – Ez már része a kormány által meghirdetett gazdaságélénkítő csomagnak, mi pedig azt szeretnénk, ha a Virradat Program része lenne ennek a folyamatnak.

Éberling Balázs elsőként arról beszélt, jól összerakottnak találja a Mi Hazánk programját, amiből Homorúd csak pozitívan jöhet ki. – Mindig is a nemzeti jobboldalhoz tartoztam, ezért sem esett nehezemre, hogy erre az együttműködésre igent mondjak, és csatlakozzak a párthoz. El tudunk kezdeni egy olyan munkát, amely az én településemet a hosszú évek óta tartó recesszióból kiemeli – fogalmazott a polgármester.

Portálunk kérdésére Éberling Balázs elmondta, Homorúdon van egy levendulaültetvény, melyhez viszont jelenleg nincs feldolgozó apparátus, nincsenek eszközök a rentábilis működtetéshez. – Ha lenne egy feldolgozó üzemünk, hozzá egy betakarító gépünk, akkor ez egy életképes vállalkozás lehetne – fogalmazott.

Kapcsolódó híreink

Ez a valódi rezsicsökkentés: Lopott árammal világítás (Videó)

Szabó Norbert

Megtrollkodták a Jobbik Villányi úti irodáját

Kemény János

17 éves drogdílert rabolt ki fegyverrel

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben