17.5 C
Budapest
2022. május 29., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Újabb katonai alapkiképzés kezdődött Hódmezővásárhelyen

Közel negyven leendő tiszt, altiszt és legénységi állományú katona kezdte meg alapkiképzését december elején az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében – írja a Honvédelem.hu.

Az alapkiképzésre bevonulók a regisztrációs pontnál megkötötték szerződésüket, majd az átvevő bizottság tagjai tovább irányították őket az alapkiképző századhoz.

Mint írják, az újoncok az egységes alapkiképzés hat hete alatt – az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 3. Bercsényi Miklós Lövészzászlóalj kiképzőinek vezetésével – elsajátítják a legfontosabb katonai ismereteket. A kiképzés a fizikai képességük fejlesztésén túl alaki, egészségügyi és híradó foglalkozásból, lövészetből áll, majd katonai tereptan, harcászati és műszaki alapismeretekre tesznek szert a honvédek.

A bevonulás különlegességét az adta, hogy a Csongrád-Csanád megye idei 200. bevonulója, Alföldi Géza is Hódmezővásárhelyen kezdte meg katonai pályafutását. A kétszázadik bevonuló szerződéskötésének aláírásakor jelen volt Tóth István ezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokhelyettese és Hári László alezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Toborzó és Érdekvédelmi Központ parancsnoka.

„Azért jelentkeztem katonának, mert erre a pályára egy új kihívásként tekintek. Gyerekkorom óta katona szerettem volna lenni, így most már teljesült vágyam. Korábban mentőápolóként dolgoztam és a fegyveres testület tagjaként tovább szeretném fejleszteni a tudásomat, amit a Magyar Honvédség kötelékében talán egyszer egy misszióban is próbára teszek” – fogalmazott Alföldi Géza közkatona.

Az alapkiképzés január közepén ünnepélyes katonai eskütétellel zárul – tette közzé a Magyar Honvédség hivatalos oldala.

(Fotók: Búz Csaba főhadnagy)

 

További híreink

Lakatos Márk a melegek Jakab Pétere

Faragó Dániel

“A Jobbikban a tisztességtelenség és a becstelenség uralkodik” – Bana Tibor is kilépett a Jobbikból

Szabó Norbert

Hurrá, éljen: tovább araszolhatunk az M0-son

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen