12.1 C
Budapest
2022. május 20., péntek
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Újabb országban korlátozzák a szólásszabadságot

“Hatalmas győzelemként” ünnepelték az egyik legnagyobb hátszéllel rendelkező lobbicsoport tagjai, hogy a norvég kormány kibővítette a “gyűlöletbűncselekmény” fogalmát a büntető törvénykönyvben. Ezzel újabb lépést téve a csodálatos orwelli társadalom felé. Az új szabályozás összhangban áll Brüsszel új LGBT-stratégiájával.

A módosított büntető törvénykönyv értelmében a magánbeszélgetés során elhangzott „gyűlöletbeszéd” pénzbírságot vagy egy évig terjedő börtönbüntetést is vonhat maga után. Vagyis, már egy lazább baráti társaságban sem beszélhetünk szabadon, hiszen bárki lehet besúgó. A vasfüggöny mögötti világ “legszebb” éveit felelevenítő idők…

A nyilvánosság előtti “gyűlöletbeszédért” akár három év börtön is adható.

Az erőszakos bűncselekmények esetében, ha sikerül ráhúzni, hogy az áldozatot annak szexuális orientációja, vagy nemi identitása miatt támadták meg, akkor a törvényben előírt maximálisan kiszabható ítéletnél jóval szigorúbb büntetés is adható.

Én nagyon megkönnyebbültem, a transzneműek jogi védelmének hiánya sok-sok éven át bántotta a szemünket

– mondta a Reutersnek Birna Rorslett, a norvég transzneműek szövetségének alelnöke.

Norvégia az egyik “legprogresszívebb” ország Európában az LGBT védelem és az “egyenlőség” terén – mutat rá a portál. A meleg homoszexuális házasság, az azonos neműek örökbefogadása és a leszbikus párok mesterséges megtermékenyítése 2009 óta törvényes. 1979 óta az úgynevezett “transzneműeknek” is engedélyezték a katonai szolgálatot, 2016-ban pedig azt is lehetővé tették a “transz emberek” számára, hogy orvosi diagnózis nélkül legálisan megváltoztassák a nemüket.

Fotó: David Artavia

További híreink

Újabb függetlenségi népszavazásról szóló tervezetet terjesztett elő a Skót Nemzeti Párt

Faragó Dániel

Ajánlásgyűjtés- Budapesten is megvetette a lábát a Mi Hazánk

Faragó Dániel

Az Egyesült Királyság visszaállítja a karanténkötelezettséget több országgal szemben

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen