3.4 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Újabb “sokszínűség” mellett kiálló céget támogat milliárdokkal az Orbán-kormány

Az adófizetők pénzéből 6 milliárd forinttal támogatja Orbán Viktor kormánya a LEGO játékgyártását, mely az utóbbi időben élen jár a “sokszínűség” népszerűsítésében a kisgyermekek körében.

A bejelentésre egy nappal azután került sor, hogy Orbán Viktor kormányfő határozottan közölte: itt nincs tere az LMBTQ-őrületnek. A témával kapcsolatban június 17-én a kormányfő a Glas Koncila horvát hetilapnak nyilatkozott. Mint fogalmazott: a nyugatiak úgy döntöttek, hogy egy posztnacionális és posztkeresztény világban akarnak élni, és azt akarják, hogy mi is így éljünk. Ezért ha a regionális együttműködésben olyan szellemiség jelenik meg, amely a nemzeti, keresztény kultúrák védelmét is magában foglalja, rögtön jönnek az ideológiai támadások – foglalta össze az Erdély.ma.

Orbán Viktor szerint ez egy “balliberális támadás”, amely Brüsszelből indul ki, és kapcsolatban van az amerikai liberális politikai és gazdasági erőkkel.

Egy napos ígéret

Alig telt el egy nap Orbán hangzatos ígéretei után, mikor Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette:

6 milliárd forinttal támogatja a magyar kormány a LEGO nyíregyházi játékgyár bővülését.

Jellemző, hogy ezt a pénzt sem az értelmetlen lezárások miatt bajba jutott magyar vállalkozások kapták. Az adófizetők pénze ismét egy külföldi nagyvállalat zsebében landolt.

A minisztertől mellesleg megtudhattuk mennyire örül a külföldi cégek beözönlésének, hiszen ezek azt bizonyítják, hogy itthon minden adott a magas szintű termeléshez.

Ebben a rendszerben a korszerű technológiát alkalmazó vállalatok, a magyar munkavállalók teljesítménye, a fejlett infrastruktúra, és a támogató gazdaságpolitika éppen olyan tökéletesen illeszkednek egymáshoz, mint a legókockák

– fogalmazott. Nyilván semmi köze sincs a “versenyképes” magyar bérekhez, melyekkel lassan már Indiát és a Balkánt is alá tudjuk licitálni.

Jesper Hassellund Mikkelsen, a Lego Manufacturing Kft. igazgatója a befektetést azzal indokolta, hogy

a vállalatcsoport a válság ellenére is több mint 20 százalékkal növelte a forgalmát tavaly.

Tehát elképesztő szükségük volt a 6 milliárdos állami támogatásra.

Jesper Hassellund Mikkelsen hozzátette, hogy a nyíregyházi gyár a 2014-es megnyitás óta lépésről lépésre fejlődött, és most eljuthatott oda, hogy a fröccsöntő kapacitása 50 százalékkal, a csomagolási kapacitása pedig 30 százalékkal nő.

A beruházást a térség megválasztott országgyűlési képviselője, a fideszes Vinnai Győző is üdvözölte. Szerinte a válság után különösen nagy szüksége van új munkahelyekre.

A LEGO “tanít” is

A LEGO az utóbbi években immáron nem csak játékot ad el, hanem ideológiát is. A cég a “sokszínűség” élharcosa, és célpontjai elsősorban a gyerekek, akik körében egyre intenzívebben és egyre nagyobb sikerrel népszerűsítik a “szivárvány-világot”.

Orbán Viktor ehhez járult hozzá 6 milliárd forinttal. Méghozzá az adófizetők pénzéből.

Tette mindezt annak fényében, hogy a LEGO éppen a napokban jelentette be, hamarosan piacra dobja az LGBTQ-játék készletét július 1-én, a “pride” hónapra időzítve.

A játékszettet Matthew Ashton (kiemelt képünkön) vezető-tervező álmodta meg. A cég weboldalán árulja el, mi motiválta a játék létrehozásában:

“Számomra az volt a kiindulópont, hogy közösségként többet tehetünk egymás támogatásáért és különbségeink megértéséért.”

Ashton bevallottan homoszexuális és azt állítja, hogy gyermekkorában, a 80-as években, sok stigma övezte a homoszexualitást. “A képviselet tehát fontos.”

Aki esetleg azt gondolná, a színösszeállítás pusztán a véletlen műve, azoknak a készítő világosan kifejti:

“A fekete és barna színeket mindenképpen használni akartuk a készletünkben, hogy az LGBTQ+ közösség sokszínűségét képviseljük. A világoskék, fehér és rózsaszínt a transzneműek támogatására és felkarolására használjuk. A lila drag queen-t az én kívánságomra tettük hozzá, ami egy egyértelmű kikancsítás az LGBTQ+ közösség ezen ragyogó csoportjához.”

Ashton szerint

félreérthetetlen jeleket kell közvetíteniük annak érdekében, hogy egyértelmű legyen mit képvisel a LEGO.

Azaz, hogy “Mindannyiótokat elfogadunk”.

További híreink

Mit jelent – és mit nem – a németek kiesése?

Horváth Tamás

Pártinfláció a baloldalon: egyre többen vannak és egyre kevesebbet érnek

Faragó Dániel

Orbán megerősítette, hogy a magyar költségvetésből fogjuk pénzelni Ukrajnát

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben