23.3 C
Budapest
2021. június 21., hétfő
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Újpest szurkolók: Budapest közepén szíven szúrtak két fiatalt, “rajoskodásból”

Akárki lehetett volna az áldozat, a hírek szerint egy biciklis még el tudott menekülni a gyilkos banda elől, de a mi srácaink, ahogy mondani szokták, rosszkor voltak, rossz helyen – írta közleményében az Újpest Ultras.

Közleményben reagáltak a szurkolók az elmúlt napok eseményeire:

Szottyos gyűlölet

Csütörtök este rengeteg magyar szurkoló rótta le kegyeletét, a múlt héten meggyilkolt két fiatal előtt. Mi nem tízen dudálgatunk, vagy ötvenen tüntetgetünk, hanem megmozdulunk több ezren, és megcsináljuk. Nekünk nincs szükségünk engedélyre ahhoz, hogy megemlékezzünk a brutálisan meggyilkolt társainkról. Erről több szót nem is kellene ejteni. A megemlékezés a mi ügyünk, a jelenség, ami idevezetett közös probléma, amivel viszont annál többet kellene foglalkozni. Ehelyett elkezdődött a politikai cirkusz és a média sírás-rívás, na nem azért, mert Budapest legforgalmasabb helyén megöltek két fiatalt, hanem azért, mert a közösségük – a mi közösségünk – meg mert emlékezni róluk.

Nálunk nem parancsra jött ki senki, csak azért, mert átérezte a tragédia borzalmát. Azt, hogy ez bármelyikünkkel megtörténhetett volna.

Budapest közepén, száz kamera előtt, szíven szúrtak két fiatalt, “rajoskodásból”.

Akárki lehetett volna az áldozat, a hírek szerint egy biciklis még el tudott menekülni a gyilkos banda elől, de a mi srácaink, ahogy mondani szokták, rosszkor voltak, rossz helyen…

De miért is lettek volna rosszkor, rossz helyen? Budapest szívében voltak, ahol nap, mint nap fiatalok tízezrei buliznak! Hol kellett volna lenniük? Miért nem lehet az egyértelmű bűnt, kiüldözni ebből a negyedből? Miért kellett meghalnia két fiúnak? Felfoghatatlan, és dühítő a tehetetlenség.

Magyar futballszurkolók voltak a srácok, ezért egy kicsit jobban megérintette a szubkultúránkat a dolog. Mindenki sejti, hogy mi fajulhatott el idáig. Találkozni lehet ezzel az antiszociális viselkedéssel, mindennap az országban. Mi nagyon sokan a “cigány” jelzőt, egy viselkedésformával azonosítjuk, nem bőrszínnel vagy származással. Hogy ez maga a rettegett rasszizmus? Lehet. De sajnos sok a rossz tapasztalat. Lehet, sőt kell is a rasszizmusról beszélni, de vizsgálni kell a miérteket is.

Rengeteg tisztességes ember van a romák között, őket ugyanúgy zavarja, és visszahúzza ez a kontrollálatlan viselkedés.

Ez egy kényelmetlen téma, egyszerűbb nem foglalkozni vele, egy jó kis nácizással meg lehet oldani a baloldalon, jobbról meg egy két hét alatt rend lesz szöveggel.

Kedves politika, két újabb értelmetlen halál az ára, a folyamatos halogatásnak!

Mindig minket kiáltotok ki bűnözőnek, pár füst és néhány pofon miatt, pedig a magyar nevelőotthonok ontják ki magukból évről-évre az erőszakos fiúk százait, és a prostituált lányok tömegét. Mindenki tudja, hogy baj van, de csak azért is a szőnyeg alá söprik a problémát.

A helyzet nem javul, a félelem, és vele együtt sajnos a gyűlölet is csak nő.

Furcsa ezt a gyűlöletet a mi szánkból hallani, mert nekünk ez az érzés, a mindennapok része, a rajongásunkkal együtt. Mi szurkolók mindig csatákat vívunk egymással, folyamatosan rivalizálunk, de mi ezeket az érzelmeket kordában tudjuk tartani! Nem megölni akarjuk egymást, hanem felülmúlni. Nem vagyunk angyalok, csibészek vagyunk, de tisztességes csibészek, akik a legtöbbször betartják a saját játékszabályaikat. Számtalanszor bebizonyítottuk, hogy ha kell, ha baj van, akkor össze is tudunk fogni.

A szurkoló nem politikus, nem haszonszerzésből ment ki gyertyát gyújtani, hanem tisztességből. Mert azt akarta jelezni, hogy megérintette a történet, és nagyon dühös miatta.

Az ország minden tájáról érkeztek fanatikusok, sokan több száz kilométert utaztak, hogy lerójak a tiszteletüket, és kifejezzék elkeseredettségüket, amiért külön köszönet jár nekik.

A magyar ultramozgalom jelesre vizsgázott csütörtökön.

A média és a főpolgármester viszont nagyon alulteljesített a helyzet értékelésében. Szerintük nácik masíroztak mindenhol, és a szottyos gyűlölet visszhangzott az utcákon. Szerintünk meg a békés véleménynyilvánítást, soha, sehol nem kell büntetni. Mi nem dúltuk fel a várost. Meg lehet nézni Minneapolist, hogy milyen az, amikor valakik önbíráskodnak, ezt látta itt bárki csütörtökön?

Az igazság ellenben az, hogy egy erős, de elkeseredett tömeg békésen jelezte, hogy elege van, abból, hogy Budapesten, vagy bárhol az országban veszélyben legyen az élete!

Nem akarunk több ártatlan áldozatot!

Gergő, Laci, nyugodjatok békében!

Újpest Ultras

További híreink

Méltán lehetünk büszkék az ezer év magyar katonáira

Szabó Norbert

“Gyarmati múltja” miatt fizet kártérítést Németország Namíbiának

Irányi Dániel

Cigarettacsikket nyomott el a combján, és egy kunyhóban tartotta fogva

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben